Hazine Bulmak İsteyen Defineciler Siyah Tavuk Kesip Kuyuya İndiler

TAKİP ET

Aksaray'da hazine bulmak isteyen defineciler büyü bozulsun diye siyah tavuk kesip kuyuya indi.

Aksaray'da aralarında köy muhtarının da olduğu bir grup defineci büyü bozulsun diye siyah tavuk kesip kuyuya indi. 

Defineciler jandarmanın operasyonuyla suçüstü yakalandı. Köy muhtarı, "Kazı yapmadık, mera kontrolü yaptık" deyip kendini savunmaya çalıştı.


Kaçak Kazı Yaparken Suçüstü Yakalandılar


Aksaray’ın merkeze bağlı Yanlızceviz köyünde kaçak kazı yapıldığı ihbarını alan Aksaray İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şubesi ekipleri Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla harekete geçti.

Bölgeyi takibe alan jandarma ekipleri 3 gün boyunca teknik ve fiziksel takip yaptı. Jandarmanın takibi sonucu 3 şahsın kaçak kazı yaptığı tespit edildi.

3 şahsa kaçak kazı yaparken suçüstü operasyon yapıldı.


Köy Muhtarı da Yakalandı


Yakalanan şüphelilerden birinin Ekecikyeni Köyü Muhtarı Murat K. (50) olduğu belirlendi. Köy muhtarı ve diğer şüpheliler Kaplan T. (48) ile Nail Ç. (54) gözaltına alındı.

Yapılan incelemede 3 şahsın geldiği araç ve kazı yerinde 1 adet delici malzeme, 1 adet manivela, 1 adet beton kırma aleti murç, 1 adet kamera, 3 adet madeni para ve kazıda kullanılan çeşitli aletler ele geçirildi.


Büyü Bozmak İçin Siyah Tavuk Kestiler


Şahısların kaçak kazı yaptığı çukurda yapılan araştırmada bir adet ölmüş siyah tavuk ve kanlı bir bıçak ele geçirdi. Zanlılar ifadelerinde siyah tavuğun büyü bozması için kesildiğini söylediler.


"Meraya Kontrole Gitmiştik"


Suçüstü yakalanan köy muhtarı Murat K. "Neden kaçak kazı yaptınız?" sorusuna, "Kazı yapmadık. Sadece meraya kontrole gitmiştik. Herhangi bir kaçak kazı yapmadık. Gezme amaçlı gittik oraya" diyerek kendini savunmaya çalıştı. 

Şüpheliler jandarmadaki sorgularının ardından Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sağlık kontrolünden geçirilerek Aksaray Adliyesine sevk edildi.

Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

defineciler define hazine hazine avcıları aksaray jandarma definecilere jandarma baskını siyah tavuk büyü bozma