Hazine ve Maliye Bakan Yardımcıları Görevlerinden Alındı

TAKİP ET

Berat Albayrak döneminde Hazine ve Maliye Bakan Yardımcılığı'na atanan Osman Dinçbaş ve Bülent Aksu görevlerinden alındı.

Tartışmalı bir şekilde Hazine ve Maliye Bakanı görevinden istifa eden partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı Berat Albayrak döneminde bakan yardımcılığı görevlerine atanan Osman Dinçbaş ve Bülent Aksu resmi gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevlerinden alındı. Görevlerinden alınan isimlerin yerine AKP Genel Başkan Yardımcısı Cengiz Yavilioğlu ile TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül atandı. TMSF Başkanı Şakir Ercan Gül, Albayrak'ın göreve geldiği 2018 yılında Maliye Bakan Yardımcısı görevinden ayrılmıştı.

Dikkat çeken bir diğer atama ise Erdoğan'ın başkanlığını yaptığı Türkiye Varlık Fonu'nun başkan vekilliği oldu. Berat Albayrak'ın istifa etmesi ile boşalan Türkiye Varlık Fonu Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erişah Arıcan atandı. Böylece TVF Başkan Vekilliği görevine eskiden olduğu gibi Hazine ve Maliye Bakanı atanmamış oldu. Ayrıca dikkat çeken bir diğer detay ise Prof. Dr. Erişah Arıcan'ın Berat Albayrak'ın doktora tezini hazırlayan akademisyen olarak bilinmesi. Geçtiğimiz yıllarda gündemi meşgul eden hadisede Arıcan'ın usulsüz bir şekilde Albayrak'ın doktora tezini hazırladığı ve Albayrak'ın bu şekilde doktorayı bitirebildiği iddia edilmişti. Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanı görevine geldiği zaman Arıcan'ın Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı olarak atanması ise çok dikkat çekmiş ve bu iddiaları güçlendirmişti.

Öte yandan Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu ve Yürütme Kurulu Başkanlığına atanan isim Prof. Abdulkadir Balıkçı oldu. 

hazine ve maliye bakanlık bakan yardımcıları görev alındılar atandı alındı tmsf borsa istanbul berat albayrak cumhurbaşkanı erdoğan atama