Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: 2024 Yılında Benden Para İstemeyin Çünkü Para Yok

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu TOBB'da oda başkanlarıyla yaptığı toplantıda "2024 yılında kimse benden bir şey istemek için gelmesin, para yok." dedi.

10 Haber'den Erdal Sağlam'ın haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, hafta sonu TOBB oda başkanlarıyla bir araya geldi. Yapılan toplantıda neden enflasyonla mücadele edilmesi gerektiğini, bunun için sıkıntıların çekilmesinin kaçınılmazz olduğunu anlatan Şimşek'e, TOBB başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu "2001 yılında olduğu gibi uygulayacağınız enflasyonla mücadele programına tam destek vereceğiz." yanıtını verdi.

Bakan Şimşek, ekonomi ve yatırımlar konusunda yapılan yanlışlardan söz ederken bir an önce enflasyonu tek haneye indirmek gerektiğini, aksi takdirde ülke ekonomisi ve özel sektörün karşılaşacağı sorunları, fakirleşme tehlikesini, artık büyümenin çok zora gireceğini anlattı.

"Ben Kötü Adam Olmaya Razıyım"

Seçim nedeniyle herkesin bir şeyler istediğini de dile getiren Bakan Şimşek, "Zorlanacaksınız, zaten bunu size açıkça söylüyorum ama benden bir şey istemeyin." dedi. Taleplere Karşı durduğu için kendisinin 'kötü adam' olduğunu kaydeden Şimşek, "Ben kötü adam olmaya razıyım, kabinedeki arkadaşlar da beni böyle görüyor, ama bunu yapmak zorundayız." dedi.

Kredi faiz oranlarının önümüzdeki dönem yüksek olacağını ve büyümede sıkıntılar yaşanacağını da sözlerine ekleyen Bakan Şimşek, "Arkadaşlar 4-5 ay sonra faizlerin inmeye başlayacağını düşünüyor, ama ben yıl sonundan önce ineceğini pek sanmıyorum." yorumunu yaptı.

ekonomi bakanı mehmet şimşek kredi faiz toplantı TOBB