Hazine ve Maliye Bakanlığı Kara Para Aklayan Sosyal Medya Fenomenlerine Yönelik Özel Ekip Kurdu

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanlığı sosyal medya üzerinden kara para akladığı iddia edilen eden kişiler için özel bir ekip oluşturdu.

Son zamanlarda sosyal medya fenomenleri kara para aklama, vergi kaçakçılığı gibi suçlarla gündemde yer tutuyor. 

Sosyal medya fenomenlerinin kapsamlı incelenmesi için harekete geçen Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın kurduğu özel ekip çalışmalarını sürdürüyor.  Özel ekip vergi incelemesi yaparken kara para şüphesi çıkarsa MASAK devreye giriyor. 

Vergi müfettişleri, vergi kayıp/kaçağı, MASAK uzmanları da suç gelirlerinin aklanması boyutuyla ilgili inceleme yapıyor.  Kara para aklama suçu tespit edildiğinde savcılığa bildiriliyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yürüttüğü çalışmalarla, sosyal medya aracılığıyla gelir elde eden ve vergi yükümlülüğünü tam olarak yerine getirmeyen 3 bini geçkin mükellef tespit edildi. 

100'den fazla sosyal medya fenomeninin dosyalarının savcılığa verildiği belirtiliyor. 

Geçtiğimiz günlerde; Dilan Polat, Engin Polat'ın kara para aklama suçuyla tutuklanmasının ardından Özlem Öz, Tayyar Öz, Selin Ciğerci gibi sosyal medya fenomenleri hakkında da kara para aklama suçu şüphesiyle soruşturma açılmıştı. 

Dilan Polat ve Engin Polat'ın da Aralarında Bulunduğu 18 Şüpheli Tutuklandı: Dilan Polat ve Sıla Doğu Silivri'ye Getirildi

dilan polat engin polat kara para aklama masak sosyal medya fenomeni Hazine ve Maliye Bakanlığı