Hazır Giyimde Yenisine Para Yetiremeyen Vatandaş İkinci El Ürüne Yöneliyor

TAKİP ET

Alım gücü düşen vatandaş mağazalara gidip yeni ürünler alamadığı için ikinci el ürün satışı yapan sitelere yöneliyor.

Ekonominin gidişatı ve pandeminin etkisiyle zevklerine ket vurulan vatandaş çareyi ikinci el ürün almakta buldu. Elindeki ürünleri satıp başka birinden ürün alan vatandaşlar, yeni ürünlere para yetiremediği için 'takas' benzeri bir yönteme ayak uydurmak zorunda kaldı.

Hazırgiyim üreticilerinin mart ayında yüzde 16.2 olarak açıklanan enflasyonu henüz etiketlere yansıtmadıklarını söylemelerine rağmen tüketiciye göre hazırgiyimde bir yılda yaklaşık yüzde 40’lara varan zam oldu. Zamdan etkilenen vatandaş çareyi avm girişlerinden uzak durup internet sitelerinden ikinci elini aramakta buldu.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hazır Giyim ve Konfeksiyon Sektör Meclis Başkanı Şeref Fayat, enflasyondaki yüzde 16.2’lik artışın henüz hazırgiyimdeki fiyatlara tam olarak yansıtılmadığını belirtiyor. Sektör sorunlarına değinen Fayat, “Konteynır krizi, hammaddenin yerinde çok pahalı olması, TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi nedeniyle oluşan maliyet artışlarımız var. Yüzde 50 ila yüzde 100’ü bulan kalemler var. Pandemi nedeniyle cirolarımızda yüzde 70’e varan azalma var.  2-3 ay içinde yüzde 20-30’luk farkı tüketiciye yansıtmak zorundayız'' şeklinde konuştu.

hazır giyim ikinci el internet sitesi şeref fayat