Haziran Ayında 92 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

TAKİP ET

İçişleri Bakanlığı, Haziran ayında gerçekleştirilen terör operasyonları kapsamında 25'i imha edilmiş olmakla beraber 92 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türkiye'nin yanı başındaki terör tehdidi her geçen gün artarken terör örgütleri sınırlar içerisinde kan kaybetmeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı'nın verdiği son bilgilere göre sadece Haziran ayında etkisiz hale getirilen terörist sayısı 92 olarak açıklandı.

Aylık basın bilgilendirme toplantısında konuşan Çataklı, 4'ü büyük 30'u orta çaplı olmak üzere 11 bin 914 kırsal operasyon, 1456 şehir operasyonu yapıldığinı dile getirdi. Bu kapsamda etkisiz hale getirilen isimlerden Terör Arananlar Listesi'nde 1'inin yeşil, 2'sinin turuncu, 4'ünün de gri kateoride olmak üzere 7'sinin sözde üst düzey terörist olduğu ifade edildi.

Etkisiz hale getirilen 92 teröristten 25'i imha edilirken 46'sı sağ ele geçirildi ve 21'i de güvenlik güçlerine teslim oldu.

Çataklı, terör örgütlerine yardım/yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen PKK/KCK’dan 601, FETÖ’den 1709, DEAŞ’dan 307, sol terörden 44 olmak üzere 2 bin 661 şüphelinin de gözaltına alındığının ve bunlardan 401’inin adli makamlarca tutuklandığını belirtti.

etkisiz hale getirildi içişleri bakanlığı terörle mücadele terörist 92 terörist ismail çataklı