"Haziran Sonu Yasaklar Gece 12'ye Uzatılabilir"

TAKİP ET

Çin virüsü tedbirleriyle ilgili öne sürülen bilgilerde haziran sonunda yasakların gece 12'ye uzatılabileceği konuşuluyor.

Çin virüsü salgını 'tedbirleri' kapsamında kafe ve restoranlar 21.00'de kapanırken, sokağa çıkma kısıtlaması ise 22.00'de başlıyor.

Gazeteci Candaş Tolga Işık, Twitter üzerinden elde ettiği bilgileri paylaşarak "Konuştuğum kabine üyelerindeki genel eğilim haziran sonu yasakları önce gece 12’ye uzatmak ve pazarı açmak ardından da ağustos ayında tamamen kaldırmak" ifadelerini kullandı.

Işık, paylaşımında, kararın son halinin Bakanlar Kurulu'ndaki değerlendirmede netleşeceğini belirterek "Ama görünen o ki temmuzda da yasaklar -bir şekilde- devam" dedi.

Işık, paylaşımının devamında "Aşılamada belli bir noktaya geldikten sonra Sağlık Bakanlığı ve Kültür-Turizm Bakanlığı özellikle sonbaharda kapalı mekanlara girmek isteyenlere bir takım kriterler (aşı ya da hastalık geçirmiş olmak gibi) belirlemek üzere çalışıyor. Detaylara ulaşıp teyit edince yazacağım" şeklinde yazdı.

 

candaş tolga ışık gazeteci haziran sonu yasaklar sokağa çıkma kısıtlama gece 12 uzatılabilir ağustos ayı kabine bakanlar kurulu iddia paylaşım twitter tamamen kaldırılabilir