HDP, Akşener'in 'Çözüm Sürecinin Taraflarını Yargılamak Lazım' Açıklamasından Rahatsız Oldu

TAKİP ET

HDP'li Saruhan Oluç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in "Çözüm Süreci" açıklamasından rahatsız oldu.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i "Çözüm Süreci'ne karşı olduğu gerekçesiyle" eleştirdi.

Mezopotamya Ajansı'na yaptığı açıklamada "HDP ve bileşenleri olarak Çözüm Süreci'nin arkasındayız. Bununla gurur da duyuyoruz" diyen Oluç, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener; ‘Çözüm Sürecinin taraflarını yargılamak lazım. Biz iktidara gelince bunu yapacağız’ dedi" diye konuştu.

MHP ve İYİ Parti Kıyası

6 partinin açıkladığı güçlendirilmiş parlamenter sistem metnini eleştiren Oluç, "Koskoca metinde bir tane Kürt, Alevi geçmiyor. Alevilerin eşitlik, Kürtlerin özgürlük ve eşitlik talebi var. Bir kelime ile bile geçmiyor. Mesela metin de ‘Kürt ya da Alevi yurttaşlarımızın siyasal, sosyal sorunları var, bunları da biz çözeceğiz’ gibi bir cümle umut verirdi. İlla sorunları tarif etmek gerekmiyor ya da hangi çözüm yollarını kullanacaklarını söylemeseler dahi isimlerini geçirmeleri en azından umut verirdi. Alevi, Kürt ismini geçirmekten bile çekiniyorlar. Aralarında bu konuda bile bir anlaşma olmuyor. İktidar çok daha cesur davranıyor" dedi.

"MHP 'Kürt Kardeşlerim' Diyor"

Oluç "iktidarın cesaretine'" ilişkin şunları söyledi:

"Mesela İYİ Parti hayatta ağzından bir tane Kürt lafı çıkarmaz. MHP, sahte olsun olmasın; Kürt kardeşlerim, diyor. Sahte olduğunu biliyoruz. MHP’deki çok güçlü ırkçı damar olduğunu, iktidarın şu andaki Kürt düşmanlığının yarısını MHP’den yarısının AKP’den olduğunu biliyoruz. Sahte bile olsa bunu kullanmaktan imtina etmiyorlar. Bir cümle ile bunu muhalefet söylemiyor. Ciddi bir sıkıntı, böyle mi devam ederler yoksa önümüzdeki günlerde daha cesur adım atarlar mı göreceğiz." 

hdp saruhan oluç iyi parti meral akşener çözüm süreci rahatsız kürt mhp kıyası