HDP'li Ömer Öcalan: Türkiye'nin Ömrü Uzun Değil

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni Abdullah Öcalan'ın Türkiye ve Türk düşmanlığını açığa vurduğu sözleri yeniden gündeme geldi.

Kürtçü terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın yeğeni ve HDP Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan'ın geçtiğimiz aylarda söylediği sözler sosyal medyada yeniden ortaya çıktı.

Öcalan söz konusu açıklamasında şu ifadeleri kullanıyor:

"Görevimiz herkes gücü oranında katkı sunmalıdır. Bu tecridi (Öcalan'ın hapsi) ortadan kaldırmalıyız. Bakınız proje büyük. Yaşatma siyasetinin karşısında öldürme, tasfiye siyaseti ön plana çıkmıştır.

Türkiye'nin ömrü uzun değildir. Türkiye kendi iç sorunlarıyla artık bir cebelleşme noktasına gelecektir. Kürt halkı da, Kürt ulusu da Türkiye'nin içindeki bu cebelleşmenin tarafı olmayacaktır. Kürt halkı kendi kazanımları için mücadele edecektir. O günler çok uzak günler de değildir.

Bakınız Türkiye'de bir rejim sorunu vardır. Kemalist ideolojiyle siyasal İslam, bu noktada bir çarpışmaya da gidebilir. Bu noktada Kürt halkı tabii ki Türkiye'de gelişecek olan demokrasiye katkı sunar. Ama var olan Kürt gerçekliğini, önderlik gerçekliğini demokrasi ve özgürlük gerçekliğiyle bütünleştirmemiz gerekiyor. 

Bu noktada herkes zamanı geldiğinde ki zamanı da gelmiştir, halkımız bizimle beraber alanlara çıkıyor, eylemler yapıyor, bunun dozajı artırılmalıdır. Demokratik siyaset kanalı işletilmelidir. Bu konuda halk içinde örgütlenmeler vardır."