HDP: Millet İttifakı'nın Bir Parçası Olmak İstemiyoruz

TAKİP ET

HDP'den Millet İttifakı'nda olmak istemediklerine ilişkin bir açıklama geldi.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Garo Paylan, "Ben iddiayla söylüyorum en az yüzde 15 oy alacağız. Ve bu yüzde 15 oy da şu an anahtar durumundadır" dedi.

"Yüzde 15'lik bir oy diyelim ki, İYİ Parti'nin de anketlerde yüzde 10 ila 15 arasında gözüküyor" diyen Paylan, "Bu parti siyasette belirleyici bir rol üstlenmiş durumda Millet İttifakı içinde. Biz Millet İttifakı'nın bir parçası olmak istemiyoruz çünkü aramızda farklar var. Farklı siyasi partilerdeyiz ama diyoruz ki Türkiye için hep beraber sorumluluk almalıyız" diye konuştu.

"Biz Millet İttifakı'nın bir parçası olmak asla istemiyoruz" diyen Paylan, "Bizim yolumuz üçüncü yoldur. Parlamento seçimlerinde alacağımız en az yüzde 15'lik oyla Meclis'te ikinci veya üçüncü parti olacağız. Ve bu gücümüzü de aynı zamanda yönetimin bir parçası olarak da kullanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Akşener: Erdoğan ve HDP'nin Adayının Karşısında Tek Adayla Gidilmeli

Yaklaşan seçimler hakkında Sözcü'den Deniz Zeyrek'e konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Ben tek adayla (Erdoğan ve HDP adayının karşısında tek muhalefet adayı) gidilmesinin faydalı olacağını düşünüyorum ve o adayın belirlenmesi sürecini ben tıkamayacağımı söyledim" demişti.

HDP Millet İttifakı'nın Bir Parçası Olmak İstemiyoruz