HDP Muhalefete Parmak Sallamaya Devam Ediyor: Seçimde HDP Farklı Bir Tavır Takınırsa Bunun Sorumlusu HDP Olmayacak

TAKİP ET

HDP muhalefete parmak sallamaya devam ediyor. Eş Genel Başkan Pervin Buldan, "Seçimde HDP farklı bir tavır takınırsa bunun sorumlusu HDP olmayacak" dedi.

Bölücübaşı Abdullah Öcalan için ısrarlı olarak kullandığı "Önder Apo" ve "Sayın Öcalan" gibi teröristbaşını saygıdeğer biri olarak göstermeye, terörü meşru göstermeye çalışan ifadelerini unutan Pervin Buldan, "HDP'yi öcü gibi görmek, HDP'yi kötü bir partiymiş gibi lanse etmek, onunla aynı fotoğrafta olmamak için çırpınan, aynı kareye girmemek için çaba sarf eden partiler; eğer seçim döneminde HDP farklı bir tavır takınırsa -üçüncü yoldan bahsediyoruz- ve böyle bir yol izlemeye kalkarsa bunun sorumlusu HDP olmayacaktır" dedi.

Muhalefete parmak sallamaya devam eden Buldan, "Bunun sorumlusu HDP ile yan yana görünmekten kaçınan, HDP ile birlikte fotoğraf vermekten kaçınan muhalefet partileri olacaktır" ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı'na İhtiyacımız Yok

Millet İttifakı'ndan bir çağrı gelmediğini belirten Buldan, "Ne onlardan böyle bir çağrı geldi, ne bizde böyle bir heves var. Buna ihtiyacımız da yok. Parlamento seçimlerinde yüzde 10 seçim barajı gibi bir sorunumuz yok" diye konuştu.

HDP Muhalefete Parmak Sallamaya Devam Ediyor Seçimde HDP Farklı Bir Tavır Takınırsa Bunun Sorumlusu HDP Olmayacak