HDP/YSP Sözcüsü, PKK Saldırısında Teröristi Değil Kurbanı Eleştirdi

TAKİP ET

YSP/HDP eş sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenledikleri basın toplantısında İçişleri Bakanlığı binasına düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak PKK'lı teröristler yerine Türkiye'yi eleştirdi.

YSP/HDP eş sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) düzenledikleri basın toplantısında İçişleri Bakanlığı binasına düzenlenen terör saldırısıyla ilgili olarak PKK'lı teröristler yerine Türkiye'yi eleştirdi. 

PKK'nın terör saldırılarını Türkiye'nin terörle mücadelesinden dolayı meşrulaştırmaya çalışan Çiğdem Uçar, “Kürt meselesi çözümsüz bırakıldıkça Türkiye halkları bunun bedelini her geçen gün daha ağır ödemektedir. Şiddet ve çatışma ortamı devam ettikçe yoksulluk katlanarak artıyor, savaşa yatırılan bütçe ile soframızdan ekmeğimiz çalınıyor, dışa bağımlı ekonomi belimizi büküyor, devlet içinde çeteleşmeler yaşanıyor, hukuksuzluk ve adaletsizlik her alanın sistemsel kuralı haline geliyor” diye konuştu.

HDP/YSP sözcüsü Uçar teröristleri kınamazken terörle mücadeleyi çözümsüzlük ve utanç olarak niteledi. Uçar “Bugün Meclis Kürt sorununun çözümünde tarihsel bir sorumlulukla ve zorunlulukla karşı karşıyadır. Geride bıraktığımız yüzyılda Kürt sorununu çözümsüzlüğe terk eden Meclis bu utançla yüzleşmeli ve yüzyıllık kayıp karşısında çözüme kapı açarak tarihi ve gerçek rolünü oynamalıdır.” ifadelerini kullandı.

çiğdem kılıçgün uçar pkk hdp ysp pkk hdp saldırı açıklama ysp saldırı açıklama hdp ysp sözcüsü