HDP'li Beştaş: Kürtler Aşı Olmuyor Çünkü Çip Takılacak Diyorlar

TAKİP ET

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kürtlerin AKP veya MHP'ye güvenleri olmadığı için aşı olmadıklarını iddia etti.

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Adana'da yaptığı ziyarette Türkiye'nin doğu kesiminin Covid-19 salgını sürecindeki düşüncelerinden söz etti. Türkiye geneline bakıldığında aşılama oranlarının doğu illerinde daha düşük olmasına dikkat çeken Adana milletvekili Beştaş; Diyarbakır, Mardin, Siirt, Bitlis gibi illerde AKP'ye güvenilmediğini, aşılamanın da bu yüzden düşük olduğunu savundu. 

Türkiye'nin doğu kesimini Kürt illeri diyerek tanımlayabilecek şuursuzlukta olan Beştaş, "Millet aşı olmuyor ya. Size şaka gibi geliyor dimi? Çünkü devletine güvenmiyor. Kürt illerine gidiyoruz, işte Diyarbakır, Mardin, Bitlis, Siirt gibi illerde soruyorum 'Niye aşı olmuyorsunuz' diyorum. Diyorlar ki 'Biz AK Parti'ye güvenmiyoruz ki' ya da MHP'ye" dedi.

Beştaş açıklamasının devamında Kürtlerin kendilerine çip takılacaklarını sandıklarını ifade ederek, "İş buralara kadar vardı. Çünkü ayrımcılık ve ötekileştirme, bugüne kadar yaşanılanlar o kadar korkunç ki, iyi bir şeyi bile kabul etmiyorlar. Çip takacaklar diyorlar, kısırlaştıracaklar diyorlar, o güven duygusu kaybolmuş" şeklinde konuştu.

hdp grup başkanvekili meral danış beştaş kürtler akp mhp aşı güven çip kısırlaştırma