HDP'li Dilan Taşdemir Hakkında Soruşturma Başlatıldı

TAKİP ET

Soylu'nun Gara açıklaması ile gündeme gelen HDP'li Dirayet Dilan Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Gara'ya giden HDP'li kadın milletvekili, Ağrı milletvekili Dirayet Dilan Taşdemir'dir" açıklamasından sonra gündeme gelen Taşdemir hakkında 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

Soylu, Taşdemir hakkında "Sivil kıyafetli olan ve birkaç zamandır da orada kaldığını gördüğü birisiyle beraber arabaya biniyorlar Gara'da. İşte ne kadar kaldığını söyledikten sonra yanındaki 'Bunu tanıdın mı?' diyor. 'Hayır tanımadım.' diyor. 'Bu Dilan Dirayet Taşdemir.' diyor. HDP Ağrı Milletvekili. Gara'ya geliyor. Gara'da kaldıktan sonra Mahmur'a geçiyor. Mahmur'a da bu arabayla beraber gidiyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

hdpli hdp milletvekili ağrı dilan taşdemir dirayet dilan taşdemir soruşturma terör örgütü pkk silahlı terör örgütü üye olmak suçlama soylu süleyman soylu içişleri bakanı başlatıldı başladı gara operasyon ka