HDP'li İlçe Başkanları Tekrar Gözaltına Alındı

TAKİP ET

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasına düzenlenen operasyonla gözaltına alınıp savcılık kararı ile serbest bırakılan Halkların Demokratik Partisi Esenyurt İlçe Eş Başkanları Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç tekrar gözaltına alındı.

HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanları Ercan Sağlam ve Dilan Kılıç’ın, ‘terör örgütü üyeliği’ suçlaması ile polis ekiplerince gözaltına alınmışlardı. Sağlam ve Kılıç hafta sonu düzenlenen operasyonda gözaltına alınmalarının ardından savcılık kararı ile serbest bırakılmıştı. 

HDP Esenyurt İlçe Başkanlığı binasında Abdullah Öcalan'ın resim ve posterlerinin yer aldığı gerekçe gösterilerek Sağlam ve Kılınç gözaltına alınmış, parti binasında arama gerçekleştirilmişti. 

Gözaltına alındıktan sonra savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılan Erdal Sağlam ve Dilan Kılıç, “bölücü terör örgütü” üyeliği suçlamasıyla yeniden gözaltına alınarak İstanbul Terörle Mücadele Şubesine getirildiği bildirildi.

Savcılık kararı doğrultusunda gözaltına alınan Kılıç ve Sağlam'ın evlerinde arama yapıldığı da aktarıldı. HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanlarının İstanbul Terörle Mücadele Şubesindeki sorguları sürüyor.

hdp hdp esenyurt esenyurt ilçe binası baskın gece baskını pkk abdullah öcalan polis polis baskını gözaltı gözaltına alındı serbest bırakıldı abdullah öcalan dilan kılıç ercan sağlam