HDP'li Katırcıoğlu FETÖ'nün Haber Sitesine Konuştu: Erdoğan Adım Atarsa Tabii ki AKP İle Tekrar Anlaşırız

TAKİP ET

27. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu, HDP ve AKP arasında yakınlaşma ihtimalinin mevcut olduğunu söyledi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) ve mensuplarını aklamaya çalışan bir çizgide yayın yapan ve örneğin FETÖ'nün milliyetçi Türk subaylarına kurduğu kumpas olduğu ortaya çıkan Ergenekon ve Balyoz davalarının gerçek olduğuna inandığını ve FETÖ'nün bu kumpasları kurduğuna inanmayan ve KHK ile görevden atılan eski sulh ceza hakimi Kemal Karanfil'i güzelleyen Kronos'a konuşan 27. Dönem HDP Milletvekili Erol Katırcıoğlu dikkat çekici açıklamalar yaptı.

Birçok AKP'linin HDP'ye açılan kapatma davasından rahatsız olduğunu belirten Katırcıoğlu, "Eğer gerçekten de Adalet ve Kalkınma Partisi veya Tayyip Erdoğan uçurumu gördü ve uçurumdan kurtulmak için yavaş yavaş da olsa daha demokratik adımlar atmak gibi bir düşünceye gelmiş olsa bunu MHP varken nasıl yapacak? Dolayısıyla Tayyip Erdoğan bence gerçekten zor durumda. Çünkü partisine yeteri kadar hâkim değil. Daha doğrusu parti siyasetine hâkim diyeyim. Bildiğimiz kadarıyla bize dava açılması konusunda Adalet ve Kalkınma Partisi içinde birçok insan rahatsız. Bunu bize ifade ettiler. MHP ısrarla “kapatılmalıdır” diyerek bence Tayyip Erdoğan’ın elini belirliyor" dedi.

"Adalet ve Kalkınma Partisi’ni bir itiraz hareketi olarak yani ceberut bir devlet yapısına karşı bir itiraz hareketi olarak desteklemiş insanlardan biriyim. Çünkü Cumhuriyet yönetimi her ne kadar CHP iktidar olmasa bile İttihat ve Terakki zihniyeti hep vardı. Bunu unutmuyoruz" diyerek AKP ve HDP arasındaki zihni ortaklığı ifade eden Katırcıoğlu, yeniden bir çözüm süreci ihtimali için "keşke olsa" dedi.

Erdoğan Adım Atarsa Tabii ki HDP AKP İle Uzlaşır

"'Gönlümden geçer' dediğiniz için tekrar sormak isterim. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu yönde adım atsa HDP tekrar AKP ile uzlaşır mı?" sorusuna "tabii ki" şeklinde yanıt veren Katırcıoğlu, "Evet. Çözüm konusunda bir adım atmayı düşünürse tabii ki konuşuruz. Ben bunun doğru olacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Erdoğan yarın 'biz bunu çözeceğiz, konuşalım' dese hayır demeyiz" diyen Katırcıoğlu, Kürt sorununun uluslararası katılım olmadan çözülemeyeceğini belirterek "Biz problemin çözümü için her türlü uzlaşma teklifine yakınız. Tabii ki kırmızıçizgilerimiz olabilir ama bunlar çözümün konuşulduğu bir süreçte konuşulur" dedi.

Kimin Cumhurbaşkanı Olacağına Biz Karar Veririz

"Selahattin’in dediği gibi oyunlarımız çantada keklik değil. Biz çaresiz de değiliz. Biz milletvekili seçimlerinde mecliste olabilme çoğunluğunu elde edebileceğimizi düşünüyoruz. Yüzde 10’un üzerinde oy potansiyelimiz var. Kaldı ki kimin Cumhurbaşkanı olacağına da biz karar veririz. Bu çok açık" diyerek Millet İttifakı'na seslenen Katırcıoğlu, "CHP’nin siyaseti devleti düşünerek yapılan bir siyaset. İktidara gelecekler ve problem olmayacak. Böyle bir şey yok. Olmayacak böyle bir şey. Dünya değişti artık. Seni iktidara taşıyacak olanlar da bizim partinin tabanı esasında. Aynı şeyi Meral Akşener’in partisi içinde söyleyebiliriz. Eğer siz gerçek demokratsanız bizimle demokrasiyi konuşun. Biz son derece açığız. Oturup konuşalım. Bir sözleşme yapalım. İktidara gelirsek ne yapacağız hedeflerimizi koyalım. Biz gelirsek ne yapacağımızı söylüyoruz. Biz iktidara gelecek olan iradenin birinci dereceden Kürt sorununu çözmek üzere adım atmasını istiyoruz. Bu bizim olmazsa olmazımız" ifadelerini kullandı.

HDP'li Katırcıoğlu FETÖ'nün Haber Sitesine Konuştu Erdoğan Adım Atarsa Tabii ki AKP İle Tekrar Anlaşırız