HDP'li Remziye Tosun'a 10 Yıl Hapis Cezası

TAKİP ET

HDP Milletvekili Remziye Tosun'a, Diyarbakır'da yargılandığı davada 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 10 yıl hapis cezası verildi.

HDP Milletvekili Remziye Tosun'a, Diyarbakır'da yargılandığı davada 'silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 10 yıl hapis cezası verildi. Tosun, Sur İlçesinde çukur ve hendek olaylarında yaralı teröristleri evinde tedavi ettirdiği, operasyonların bittiği güne kadar Sur ilçesini terk etmeyip evini teröristlere açtığı için örgüt üyesi olmaktan 12 yıl hapisle cezalandırıldı. 1,5 yıl tutuklu yargılandıktan sonra 24 Haziran seçimlerinde milletvekili seçilen Tosun, terör örgütü üyesi olmaktan 12 yıl hapisle cezalandırıldı. Mahkeme cezayı daha sonra 10 yıla indirdi.

Milletvekili Remziye Tosun duruşmaya katılmazken, güvenlik güçlerine teslim olan terörist İbrahim Halil Koyuncu tanık olarak dinlendi. Terörist Koyuncu şöyle dedi:

"Sur'da babamın kıraathanesinde çalışırken ninemin evinde kalıyordum. İran uyruklu bir terörist Sur'da gezinirken bana propaganda yaptı ve 'Seni bir yere götüreceğim' dedi. Bende etkilenip gittim. HDP Milletvekili Remziye Tosun'un evine gittik. Evde Tosun ile küçük çocukları vardı. Remziye ile İranlı terörist bir süre konuştuktan sonra Remziye bir ara İran'lıya, 'Bu küçük kızım biraz büyüsün onu da örgüte bizzat götürüp elimle teslim edeceğim. Onu gerilla yapacağım' dedi. Remziye'nin evinde bir gece gizlendikten sonra ertesi gün İranlı terörist iki araçla eve gelip beni aldılar. Lice kırsalında Mervan kod adlı teröriste teslim ettiler beni. Mervan beni örgüte götüren bu kişilere bir miktar para verdi. Buradan da yürüyerek Hakkâri Cilo Dağı üzerinden Avaşin Kampına götürüldüm. Silahlı eğitimin ardından bir süre Irak-Hakkâri sınırında kaldım. Ardından Suriye'nin Til Temir'deki Abdulaziz Dağı ile Resulayn, Şeddade ve Al Malikiyah bölgelerinde YPG saflarında yer aldım. Suikast birimi ve sözde Alay karargâhında bulundum. Pişman olup geri dönmek istediğimi söyleyince beni bu kez Deyr Ez Zor ve Ayn İsa bölgelerine gönderdiler. Burada Çiya Kobani kod adlı Azad Simi adlı üst düzey teröristin karargâhında kaldım. Bu kişi ABD'li yetkililerle sık sık görüşmektedir. Sonra bulduğum ilk fırsatta kaçarak Haseki'ye geldim. Ancak örgüt beni yakaladı ve Çiya Kobani'ye teslim etti. Bir ay sonra tekrar kaçtım ve bu kez kardeşimle irtibat kurup kaçmayı başardım."

 

hdp milletvekiline 10 yıl hapis remziye tosun silahlı terör örgütüne üye olmak 10 yıl ceza hdpli vekil remziye tosun son dakika diyarbakırda yargılandı