HEAŞ, Hava Taksi İşletmeciliğine Başlama Kararı Aldı

TAKİP ET

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ). Gulfstream G450 model jet ile hava taksi işletmeciliğine başlayacağını açıkladı.

Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri A.Ş. (HEAŞ) şirketinden yapılan açıklamaya göre, kuruluşunun 20. yılında faaliyet alanını genişletme yoluna gidilerek sivil havacılık sektörünün önemli bir kolu olan iş jeti / hava taksi işletmeciliği faaliyetine başlama kararı alındı. Şirket, bu faaliyetini Vatanjet markasıyla yürütecek.

Açıklamada ilk uçak alımını geçtiğimiz ay gerçekleştirerek Gulfstream G450 tipi iş jetini envanterine ekleyen şirketin, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü nezdinde TC-VTN uçağının tescil işlemlerini de tamamladığı bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Ülkemizde iş jeti ve  hava taksi sektörünün gelişmesine  kaliteli ve konforlu özel uçuş  hizmeti sunarak katkı vermek  amacıyla yola çıkan HEAŞ, ilerleyen dönemde bu yeni faaliyetlerini büyütmeyi ve filosuna yeni uçakları katmayı da hedeflemektedir. Bu nedenle şirket yönetiminde de reorganizasyona gidilerek bu faaliyetlerin Genel Müdüre doğrudan bağlı olarak İş Jeti/Hava Taksi İşletme Direktörlüğü bünyesinde yürütülmesi kararlaştırıldı" ifadeleri kullanıldı.

heaş hava taksi uygulama işletme giriyor başlıyor açıklama başladı vatanjet anlaşma bildirildi duyuruldu