'Hekimler Göçü': Hastalar Devlet Hastanelerinde Randevu Bulamıyor

TAKİP ET

Hekimlerin yurt dışına göçmesi nedeniyle kamu hastanelerinde oluşan yoğunluktan dolayı hastalar hastanelerde randevu bulamaz oldu.

BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre randevu sürelerinin 5 dakikaya düşürülmesi, teşhis ve tedavisi zor olan nadir hastaları vurdu.

Kaslarda zayıflama ile ortaya çıkan Miyastenia Gravis (MG) hastalığına ilişkin konuşan Türk Nöroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi ve Nöromusküler Hastalıklar Çalışma Grubu Moderatörü Prof. Dr. Kayıhan Uluç, hastalara yeterli vakit ayrılamadığını ve bu nedenle hastaların çaresiz, mutsuz ve kızgın olduğunu açıkladı.

Uluç "Bırakın MG gibi nadir bir hastalığın, herhangi bir nörolojik hastalığın hak edildiği şekilde değerlendirilmesi mümkün olmaktan uzaklaştı. Hastaların nitelikli sağlık hizmeti alma şansları yok" diye konuştu.

"Muayene Süresi Hasta-Hekim İlişkisine Zarar Veriyor"

Dünya Sağlık Örgütü'nün ideal muayene süresini en az 20 dakika olarak belirlediğini hatırlatan Uluç, "Beş dakikalık muayene süresinde hastaların yeterli tanı ve tedavi hizmeti alamaması onların zarar görme ihtimallerini artırıp, hasta-hekim ilişkisine zarar veriyor. Kamuda sağlık sorunlarına çare bulamayan hastalar, özel hastanelere yöneliyor. Burada maliyetler elbette kamudan daha yüksek" dedi.

Yurt dışına giden hekimlere dikkat çeken Dr. Enver Aytemiz, sosyal medya hesabından göçen hekimlere ilişkin şu grafiği paylaştı:

hekimler göçü hekim hastalar devlet hastanelerinde randevu bulamıyor