Hekimsen: Tıp Eğitimi Mühendisliğin 3,2 Katı Daha Zordur

TAKİP ET

Hekimler iş bırakma kararı aldı ancak Hekimsen'in iş bırakma kararını duyurduğu açıklamada yer alan bir ifade tartışmalara neden oldu.

Hekimler, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na getirilmesi beklenen hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklifinin geri çekilmesi üzerine iş bırakma kararı aldı.

Doktorlara Zam Düzenlemesi Torba Yasadan Çıkarıldı


Hekimler Grev Kararı Aldı: Aciller Dışında Sağlık Hizmeti Sunulmayacak


Türk Tabipler Birliğinin yanı sıra Hekimsen de benzer bir karar aldığını duyurdu.

Tıp Eğitimi Mühendisliğin 3,2 Katı Daha Zordur

Sendikanın resmi sitesinde yayımlanan açıklamada yer alan "Hekimlere yapılan haksızlık öyle bir düzeydedir ki, ASM' lerde çalışan bir hemşire Acil Polikliniğinde çalışan bir hekim kadar kazanabilir. Son düzenlemelerle önümüzdeki şubat ayında da hastanede çalışan bir hemşire yine bir pratisyen hekim kadar maaş alabilecektir. Biz, Hekimsen sendikası olarak hemşirelerimizin aldığı ücreti çok bulmuyoruz ancak hekimlere verilen ücret kabul edilemez bir düzeye inmiştir. Bir hekim sadece Tıp Fakültesinde 3,2 kat bir mühendise göre fazla ders almaktadır, zorluk düzeyi ise çok katlarla yine fazladır" ifadesi tartışmalara neden oldu.

İş Bırakma Kararı

Açıklamada iş bırakma kararı "İşte bu tüm hak kayıpları, değersizleştirilme, sıklıkla şiddete maruz kalma, haksız mal praktis uygulaması, kabul edilemez özlük haklarında ki kayıplar, yanlış idari uygulamalar nedeniyle Sendikamız 14-15/12/2021 tarihlerinde öğleden sonraları yarım gün, 16/12/2021 tarihinde tam gün Acil Servis ve Poliklinikleri, Covit, Gebe, Onkoloji, Hematoloji Poliklinikleri ve tüm yatan hasta servis çalışmaları hariç tüm sağlık kurumlarımız da iş bırakma eylemi yapmak olarak Yönetim Kurulumuzca karar altına alınmıştır. Covid ve Servislerde çalışanlar, çalışmalarını aksatmayacak şekilde nöbetçi hekim ve diğer sağlık çalışanı bulundurmak şartıyla eyleme katılabilirler. Pediatri poliklinikleri tüm eylem süresince öğleden önce çalışacaktır.Öğleden sonra eyleme katılacaklardır. Acil servis ve poliklinikler yeşil triajlı hastalara sadece ampirik ve olması gerektiği gibi polikliniklere yönlendirmek şeklinde tedavi vereceklerdir" ifadeleriyle duyuruldu.

Ancak açıklamada yer alan "Bir hekim sadece Tıp Fakültesinde 3,2 kat bir mühendise göre fazla ders almaktadır, zorluk düzeyi ise çok katlarla yine fazladır" ifadesi birçok mühendisin eleştirilerine neden oldu.

hekimsen hekim hekimler bırakma kararı aldı bırakıyor ttb türl türk tabipler birliği grev mühendis tıp eğitimi mühendislik eğitiminin 3 2 katı daha zordur