'Helalleşeceğiz': Kemal Kılıçdaroğlu Uludere'de

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak Uludere'yi ziyaret etti.

"Helalleşme" çağrısıyla yola çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Şırnak'ın Uludere ilçesini ziyaret etti.

Türk ordusunun bombardımanında ölen kaçakçıların aileleriyle görüşen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, annelerle birlikte basın açıklaması yaptı. Kılıçdaroğlu, ölenlerin geri getirilemeyeceğini bildiğini ancak adalet için olayın aydınlatılması gerektiğini söyledi.

"Buraya bu olayı aydınlatmak için söz vermeye geldim" diyen Kılıçdaroğlu, "Anneler evlat acısıyla yaşıyorlar ve bizden adalet istiyorlar. Bu adaleti sağlamak bizim görevimizdir. Adaleti sağlarsanız toplumda barışı sağlamış olursunuz, aksi halde annelerin yüreğindeki ateş sönmeyecek" diye konuştu.

KPSS İptal Edildi: "Ben Boşuna Milli Eğitim Bakanlığı'nın Kapısına Gitmedim"

İptal edilen KPSS'ye de değinen Kılıçdaroğlu, "Devlette çok büyük bir çürümenin olduğunu biliyorum. Ben boşuna Milli Eğitim Bakanlığı'nın kapısına dayanmadım. Boşuna oraya gidip de oranın da hakkı hukuku adaleti sağlaması gerektiğini söylemedim. Burada hakkı nasıl sağlıyorsak KPSS'ye girip hakkı yenen tüm o evlatlarımızın da hakkını savunmak zorundayız. Bu ülkeye adaleti getireceğiz. Buradan, Roboski'den tüm Türkiye'ye sesleniyorum: KPSS'ye girip hakkı elinden alınan o gencecik, pırıl pırıl evlatlarımızın da hakkını hukukunu korumak zorundayız. Adalet gelirse huzur gelir. Çürüyen bir devlet yapısı var. Liyakat yok, ahlak yok. Her şey bitmiş. Ama hepsini düzelteceğiz. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek!" ifadelerini kullandı.

Aralık 2011'de ABD'nin verdiği yanlış istihbarat sonucu Türk Hava Kuvvetleri, Şırnak Uludere'de sınırı geçen kaçakçıları bombalamıştı. Kürtçü terör örgütü mensubu olduğu sanılarak bombalanan 34 kaçakçı ölmüştü.

helalleşeceğiz kemal kılıçdaroğlu uludere şırnak kpss iptal