'Helalleşme': Ertuğrul Özkök Özeleştirisini Verdi

TAKİP ET

Ertuğrul Özkök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" açıklamasını yorumladı.

Gazeteci Ertuğrul Özkök, Hürriyet gazetesini yönettiği sırada atılan "Vay şerefsiz" şeklindeki manşet için "Bir daha gazetecilik yapsaydım, yaşım müsait olsaydı 'Vay şerefsiz' diye manşet attıramazdı" açıklamasını yaptı.

Haber Global'de yayımlanan Candaş Tolga Işık'la Az Önce Konuştum programında konuşan Ertuğrul Özkök, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "helalleşme" çıkışına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz önce birbirimizin yakasından ellerimizi çekmemiz lazım. Sıkılmış yumrukları açıp, el sıkışacak hale getirmemiz lazım. O zaman da adalet olur. İyi çalışan bir hukuk varsa bugün yolsuzluk mu var, soracaktır hesabını zaten. Hesabını soracak derken adalet gidecek yapacaktır gereğini. Kimse buna bir şey demiyor. Bugün birtakım insanlar birtakım insanlara çok büyük adaletsizlikler yaptıysa elbette yarın sağlam bir adalet olduğu zaman gelip onun hesabını sorar. Ama onlar bana haksızlık yaptı, şimdi ben de aynı yollarla haksızlık yapayım ve intikamımı alayım diye düşünürsen onun adı adalet olmaz. O bakımdan ben gönülden destekliyorum Kemal Bey'i.

"Vay Şerefsiz"

Bunu ben kendi hayatımda da yapıyorum. Şimdi beni yerden yere vuracaklar. Ben Rasim Ozan Kütahyalı ile arkadaşlık ediyorum. Bunu kime söylesem bunu bana gelip oooo neler diyor. Konuşuyorum ya, konuştuğum zaman ne görüyorum biliyor musun? Birçok konuda ortak düşüncemiz var. Çünkü o da değişmiş ben de değiştim.   Bak önce aklı başında insanlar olursak eğer gerçekten içimizde öfkeleri, kini, nefreti söküp atabilirsek, yaptığımız hatalar hepimizin en büyük rehberi olabilir. Bana kimse bir daha gazetecilik yapsaydım, yaşım müsait olsaydı, ‘Vay şerefsiz’ diye manşet attıramazdı. Çünkü arkamda o şey var. O yüzden ben bunu adaletle karıştırmayalım diyorum. Önce birbirimizle barışalım, o yüzden Kemal Bey'in o politikası çok iyi." 

."

Helalleşme Ertuğrul Özkök Özeleştirisini Verdi