Hello Greta! Rus Şakacıların Son Kurbanı Kanada Başbakanı Trudeau Oldu

TAKİP ET

Rus şakacıları Vladimir Kuznetsov ve Alexey Stolyarov, iklim aktivisti Greta Thunberg'i taklit ederek Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Ünlü Rus şakacılar Vladimir Kuznetsov (Vovan) ve Alexey Stolyarov (Lexus)'un son kurbanı Kanada Başbakanı Justin Trudeau oldu. Başbakan'a telefonla ulaşan ve kendilerini iklim aktivisti Greta Thunberg olarak tanıtan şakacılar, zor soruları ve istekleriyle Trudeau'yu terlettikleri şakanın kaydını da yayımladı.

Başbakanlık Ofise, şakalanan Trudeau'nun ilginç görüşmesine ilişkin bir açıklama yapmazken adı açıklanmayan bir yetkili Trudeau'nun gerçekten Greta ile konuşmadığını anladığı anda telefonu kapattığını söyledi.

Kanada Başbakanı'nın "Merhaba Greta" sözleriyle başlayan görüşmeye şakacılar, "Çok işinizin olduğunu ve genç bir kızla konuşmak için çok fazla zamanınızın olmadığını biliyorum ancak büyüyen uluslararası kriz beni çok endişelendiriyor" diyerek giriş yaptı.

Konuşmanın ilerleyen dakikalarında Trudeau, "Greta"dan sert eleştiriler de duydu. Dünya liderlerinin 'yetişkin olduğunu ancak çocuk gibi davrandığını' söyleyen "Greta", Trudeau'ya NATO'dan ayrılmasını, silahları bırakıp çiçek toplaması gerektiğini öğütledi.

Giderek ilginç bir hal alan görüşmede Başbakan Trudeau ise Greta'yı "bakış açısı" ve "tutkulu sözleri" için  alkışladığını dile getirdi.

Daha sonra şakacılar, konuyu ABD'ye getirdi ve Başkan Donald Trump hakkında küfürlü ifadeler kullandı. Bunun üzerine "İnsanların onun hakkında çok güçlü şeyler hissetmesini anlıyorum" diyen Trudeau da işinin 'diğer insanların seçtiği dünya liderleriyle çalışmak' olduğunu söyledi.

Rus Güvenlik Servisi ile bağlantıları olduğu şüphesi bulunan Kuznetsov ve Stolyarov, daha önce Prens Harry, Elton John ve Kamala Harris gibi isimleri de şakalamıştı.

kanada başbakanı Justin Trudeau Greta Thunberg nato donald trump iklim krizi çevre krizi aktivist abd Vladimir Kuznetsov Alexey Stolyarov Vovan Lexus Trudeau'yu şakaladı telefon kamala harris iklim aktivisti