Hemşire Ömür Erez'i Katleden Cani Rahmi Uygun Yakalandı

TAKİP ET

İstanbul Kartal'da aile sağlığı merkezinde görevli hemşire Ömür Erez'i silahla başından vurarak katleden Rahmi Uygun yakalandı.

İstanbul Kartal'da aile sağlığı merkezinde görevli hemşire Ömür Erez, 20 suçtan sabıkası olan Rahmi Uygun'un silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti.

Show Haber’den Serhat Alaattinoğlu'nun haberine göre, Erez'i katleden Rahmi Uygun Bağcılar'da yakalandı.

İstanbul Valiliği, "Şüpheliye ait arşiv araştırmasında 'Kasten Yaralama, Tehdit, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Evrakta Sahtecilik' suç kaydı bulunduğu tespit edilmiştir" açıklamasını yaptı.


"Konya'dan Belalım Geldi"


Olayı gören Mevlüt Koç de, "Kız bana 'Konya'dan belalım geldi, gel' dedi. Ben de hemen içeri girdim. Polisi ara gelsin alsın dedim. Olay büyümesin derken içeri girdi, ateş etmeye başladı. Kız komşum. Bu belalısı, durmadan tehdit ediyordu kızı. 5 el ateş etti. Durmadan telefonla rahatsız ediyordu. Derdi kızla birlikte olmak, evlenmek. Ama kız istemiyordu bunu. Olayın tam karşısındaydım. Konuşuyordu kızla. Sonra kaçtı" diye konuştu.


Borç Verip Alamadığı İçin Cinayeti İşlediğini İddia Etti


Caninin emniyetteki ilk ifadesinde, hemşire Ömür Erez ile iki yıl önce internet üzerinden tanıştıklarını ve bir yıl önce de ayrıldıklarını söylediği aktarıldı.

Ayrılmadan önceki dönemde Ömür Erez'e bir miktar borç para verdiğini ve geri istediğinde parayı alamadığını iddia eden katil zanlısı, arkadaşı Musa T. ile kiraladığı otomobille İstanbul'a geldiğini ve cinayeti bu nedenle işlediğini anlattı.

Cinayet Büro Amirliğinde sorgusu devam eden şüphelinin, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.


Başsavcılıktan Açıklama


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı:

Aile sağlığı merkezinde hemşire olarak çalışan Ömür Erez'in şüpheli Rahmi Uygun tarafından ateşli silahla vurularak öldürüldüğünün ihbarı üzerine, Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış, eylemi gerçekleştiren şüpheli aynı gün Bağcılar ilçesinde yakalanıp gözaltına alınmıştır. Yapılan ilk araştırma ve tanık beyanları çerçevesinde maktul ile şüpheli arasında önceye dayalı husumet bulunduğuna dair bilgi edinilmiştir. Soruşturma kapsamında maddi gerçeğin her yönüyle açığa çıkarılması ve tüm sorumlular hakkında adli işlem yapılması amacıyla gerekli tüm araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir."

ömür erez rahmi uygun kadın cinayeti cinayet yakalanma kartal