Hemşirelere 500 Kez 'Ben Salağım' Yazdıran Başhekime Dava

TAKİP ET

Başhekim Uzman Doktor Ayşegül Alkan'a 'kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret' suçlamasıyla dava açıldı.

Antalya Kumluca Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Ayşegül Alkan, hemşire olarak görev yapan Merve Şahiner Çalışkan ve Ayşe Yetkin’e görev yerlerinden ayrıldıkları gerekçesiyle 500 kere, “Ben salağım servisimden başka servise gittim” yazdırmıştı. Hemşirelerin olayı duyurmasının ardından Alkan eleştirilerin hedefi olmuş, konu hakkında soruşturma başlatılmıştı. 

Savcılık soruşturması tamamlanan Alkan hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla dava açıldı. Soruşturmayı yürüten Kumluca savcılığı, iki hemşirenin şikâyeti üzerine konuyla ilgili tarafların ve tanıkların ifade işlemlerini tamamladı. Alkan hakkında ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlamasıyla iddianame düzenlendi. İddianame Kumluca Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve dava açıldı.

Manevi Tazminat Davası da Açacağız

Tazminat davası açacaklarını da belirten müşteki avukatı Ezgi Yıldız, “İddianame zaten ağırlaştırılmış halden yani TCK 125/3’e göre hazırlandı. Kamu görevlisinin kamu görevlisine birden fazla kişinin yanında hakaret. Ayrıca bu konuyla ilgili manevi tazminat davası da açacağız. Tanıklar her şey tamam. Ceza dosyasının sonuçlanmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

antalya kumluca devlet hastanesi başhekim ayşegül alkan merve şahiner ayşe yetkin ben salağım hemşire dava