Hendek Operasyonları Sırasında Kürtçü Teröre Sahip Çıkan 4 'Barış Akademisyeni', Görevlerine İade Edilecek

TAKİP ET

Ankara 21. İdare Mahkemesi, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile görevinden ihraç edilen dört akademisyenin görevlerine iade edilmesine karar verdi.

Çözüm sürecinin bitişiyle birlikte hendekler kazarak Türk topraklarında hak iddia eden Kürtçü teröre karşı 2016 yılında yeniden başlayan mücadele için "devletin katliamı sonlandırması" talebinde bulunulan "Barış için akademisyenler" isimli bildiriye imza atan dört akademisyenin görevlerine iade edilmesine karar verildi.

Olağanüstü Hal (OHAL) sürecinde yayınlanan KHK'lar ile birçok akademisyen, kamu çalışanı ve sivil toplum kuruluşu üyesi işlerinden ihraç edilmişti.

Akademisyenler Funda Şenol Cantek, Tezcan Durna, Nail Dertli ve Can Irmak Özinanır, OHAL Komisyonu'na yaptıkları başvuruların olumsuz sonuçlanması üzerine davalarını Ankara 21'inci İdare Mahkemesi'ne taşıdılar. Mahkeme, akademisyenlerin işlerinin haksız yere ellerinden alındığına karar vererek ihlal kararı verdi.

Ankara Üniversitesi yönetiminin karara itiraz etmemesi veya itirazının reddedilmesinin ardından kararın kesinleşmesiyle söz konusu 4 akademisyen, yaklaşık altı yıldan sonra üniversitelerindeki işlerine geri dönebilecek.

"CHP başa gelirse Barış Akademisyenleri görevlerine geri döner" diyen Cumhur İttifakı mensuplarının, AKP'nin bu hamlesine getireceği yorum merakla bekleniyor.

 

barış akademisyenleri Funda Şenol Cantek Tezcan Durna Nail Dertli Can Irmak Özinanır KHK