Her Dediği Yanlış Çıkan 'Şakkadanak' Necmettin Batırel: 2022'de Ekonomi Bayramı Yaşayacağız

TAKİP ET

Her dediği yanlış çıkan ve CNN Türk ekranlarında sarf ettiği "Şakkadanak" sözüyle hafızalara kazınan ekonomist Necmettin Batırel, 2022 yılının ortalarında ekonomi bayramı yaşanacağını iddia etti.

Türkiye Gazetesi yazarı Necmettin Batırel "Şirketler Yer Açın Almanlar Geliyor" başlıklı yazısında Çin modelini övdü. 
 

Yüksek Dolar, Düşük Ürün Fiyatı Formülü


Batırel, "Çin bu başarıyı nasıl yakaladı? “Yüksek dolar, düşük ürün fiyatı” formülüyle… Böylece ihracatta görülmemiş artış elde ederek büyüme hızını tavana çıkardı. Batılı dev şirketler ucuz iş gücüne sahip bu ülkede yatırım yapmak için sıraya girdi." ifadeleriyle Türk ekonomisindeki yüksek dolar kurunun bilinçli bir tercih olduğunu belirtti. 


"Türkiye'ye Çağ Atlatacak Formül"
 

Erdoğan'ın bu formülü hayata geçirmek istediğini ve bu uygulamayla Türkiye'nin çağ atlayacağını savunan Batırel, "İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan bu formülü hayata geçirmek için kolları sıvadı. Türkiye’ye çağ atlatacak bu uygulamaya göre, düşük faiz politikası, TL'de büyük değer kaybına yol açsa da üretim, ihracat ve istihdam artışıyla Türkiye, dünyanın en önemli ticaret üslerinden biri hâline gelecek…" dedi.

"Yüksek Hayat Pahalılığını İşsiz Olarak Karşılamak mı Daha İyidir"


"Evet, düşük kur enflasyonu tetikliyor ama istihdam artışı daha büyük önem taşıyor." diyen Batırel,  "Zira yüksek hayat pahalılığını işsiz olarak karşılamak mı daha iyidir, yoksa çalışarak göğüslemek mi? Asgari ücret 4 bin liraya çıkarılarak 8 milyon işçimiz enflasyon baskısından kurtarılacak… " ifadeleriyle üstün ekonomi bilgisini konuşturdu.

"Erdoğan Katar'dan Büyük Döviz Paketiyle Dönecek"


AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katar'dan büyük döviz paketiyle döneceğini ve "dolar canavarının öleceğini iddia eden Batırel, 2022 ortalarında ekonomi bayramı yaşanacağını öne sürdü. Batırel, "Cumhurbaşkanı Katar'dan büyük döviz paketiyle dönecek. Dolar canavarı ölecek! Doğru karar, doğru uygulama doğru sonuç… Hiç endişeniz olmasın 2022 ortasında ekonomi bayramı yaşayacağız. Tüm dünya ekonomilerini altüst eden pandeminin Türkiye’ye nasıl bir fırsat kapısı açtığını görüyorsunuz değil mi? Boşuna söylememişler; Her şerde bir hayır, vardır, diye…" ifadelerini kullandı. 

necmeddin batırel şakkadanak ekonomi erdoğan katar döviz enflasyon