Her Dört Türk'ten Biri En Temel İhtiyaçlarını Bile Karşılayamaz Hale Geldi

TAKİP ET

Metropoll Araştırma'nın Türkiye'nin Nabzı Araştırması Nisan Ayı raporuna göre vatandaşların yüzde 26,6'sı en temel ihtiyaçlarını karşılayamıyor.

Metropoll'ün uzun yıllardır yapmayı sürdürdüğü Türkiye Nabzı araştırması dahilinde yöneltilen "Şu andaki gelirinizle ilgili durumu birazdan okuyacağım ifadelerden hangisi daha iyi açıklar?" sorusuna vatandaşların yüzde 53,6 "Sadece gıda/barınma gibi temel ihtiyaçlarımı karşılayabiliyorum" cevabını verirken yüzde 26,6'sı ise "Temel ihtiyaçlarımı karşılayamıyorum" şeklinde cevap verdi. Yurttaşların yüzde 2,6'sının cevap vermekten imtina ettiği soruya ise deneklerin yalnızca yüzde 17,2'si "Tüm ihtiyaçlarımı kolaylıkla karşılayabiliyorum" şeklinde cevap verdi.

Araştırmada vatandaşa yöneltilen "Pandemi döneminde siyasi partileri kongre ve toplantılar yapmasını doğru buldunuz mu?" sorusuna "Evet, doğru buldum" diyenlerin oranı yüzde 14,0 olarak ölçülürken "Hayır, doğru bulmadım" cevabını verenlerin oranı yüzde 79,1 olarak çıktı.

Aynı ankette ölçülen "Bu Pazar Seçim Olsa" verilerine göre ise AKP ve MHP'deki düşüş dikkati çekmişti, Cumhur İttifakı'nın eriyişinde ekonominin birincil etken olduğu anlaşılıyor.

Her Dört Türk'ten Biri En Temel İhtiyaçlarını Bile Karşılayamaz Hale Geldi