Her Gün 2 Kiloya Yakın İnşaat Molozu Yiyor

TAKİP ET

23 yıl önceki hamileliğinde canı toprak çekince inşaat molozu yemeye başlayan kadın, alışkanlığını bırakamadığını ve her gün 2 kiloya yakın inşaat molozu yediğini söyledi.

23 yıl önce hamile olduğu dönemde canının toprak çektiğini ve o günden itibaren günde 2 kiloya yakın inşaat molozu yediğini söyleyen kadın, zor durumda kaldığı durumlarda parke altındaki kum ve betonları sökerek yediğini ifade etti.

Hamileliğinin ardından 12 yıl toprak yemeyi bıraktığını ancak sonra tekrar başladığını söyleyen kadın, "Balkondan bakarken renkli toprak görüyordum. Toprak yemek için aşağıya inemiyordum hamileydim. Kapıların, parkelerin altından çıkarıp yiyordum kumları, toprakları. Sonra bıraktım. 12 sene sonra bir daha moloz yemeye başladım. İki senedir devam ediyor. Günde 3-4 tane böyle alıp yiyorum. 1-2 kiloya yakın yiyorum. Engel olamıyorum kendime" ifadelerini kullandı.

Köyden özel olarak kendisine moloz getirttiğini söyleyen kadın, "Buradaki topraklar değil. Köyde duvarlardan söküp getirttiğim topraklar. Köyde kardeşlerimin eski toprak evleri var. Onların duvarlarında var bunlar başka yerlerde yok. Memleketten getirttirdim. Eşim istedi kargoyla yolluyorlar. Ne için diye sorduklarında ilaç diyorum. Kendime de yediremiyorum yani toprak yememi. Söylemek istemiyorum. Birisinin dizleri ağrıyor, dizlerine ilaç yapacakmışlar diye istedi öyle geldi" şeklinde konuştu.

 

 

hamile toprak inşaat molozu yiyor günde 2 kilo