Her Zaman Zaferle Beraber Uygarlık Nurlarını Taşıyan Kahraman Türk Ordusu'nun Libya'da Eğittiği Askerî Öğrenciler Mezun Oldu

TAKİP ET

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Libya'da terörle mücadele eğitimi verdiği askerî öğrenciler için Hums kentinde mezuniyet töreni düzenlendi.

Libya ordusunun uluslararası standartlara ulaşması amacıyla TSK'nin Libya Görev Grubu Komutanlığı personeli tarafından, Libya ordusuna bağlı Terörle Mücadele Gücü mensubu 90 öğrenciye, temel ve ileri seviyede 6 ve 12 hafta süren eğitimler verildi.

Hums'taki Terörle Mücadele karargâhında düzenlenen mezuniyet törenine, Terörle Mücadele Gücü Komutanı General Muhammed Zeyn, Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Rıza Abdullah İsa, Libyalı askerî yetkililer ve Türkiye'nin Libya Görev Grubu Komutanlığının komuta kademesi katıldı.

Türkiye'nin Verdiği Eğitim Devam Edecek

Terörle Mücadele Gücü Komutanı General Muhammed Zeyn, "Askerî öğrencilerimizin, bu eğitimlerin sonucunda ulaştıkları beceri seviyesi son derece yüksek" dedi.

"Bu çalışmaların kolaylıkla sağlanmadığını" işaret eden General Zeyn, bu konuda Türkiye'nin katkılarını vurgulayarak şunları söyledi:

"Türk tarafının bu başarıda çok çok büyük rolü bulunuyor. Türk ve Libyalı uzman eğitimcilerin çabalarının sonucunda bu gerçekleşti. Verilen eğitimler neticesinde askerî öğrencilerin becerisi çok gelişecek ve daha iyi seviyeye gelecekler."

Libyalı General, ayrıca "Eğitimlerden sorumlu birimlerle yaptığımız görüşmeler neticesinde, ileri seviye başka eğitim programları da gerçekleştirmek için anlaştık" dedi.

Mezun Olan Askerî Öğrenciler Arasında Libyalı Kadın Öğrenciler de Var

Libyalı askerler, iki ülke arasındaki mutabakat muhtırası çerçevesinde aldıkları, mekanik nişancılık ve atış eğitimi, tek er muharebe, komando muharebe, meskun mahallerde muharebe ve koruma eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını göstererek tören alanında becerilerini sergiledi.

Mezun öğrenciler arasında bulunan Libyalı kadın askerî öğrenciler, gösteride sergiledikleri başarılı  performans sayesinde alkış topladı.

Törenin sonunda mezun öğrencilere, Libyalı ve Türk askerî komuta kademesi tarafından diplomaları takdim edildi. Etkinlik, marş eşliğindeki geçit töreniyle sona erdi.

Türkiye ve Libya arasında güvenlik ve askerî iş birliğinin geliştirilmesi amacıyla 27 Kasım 2019'da mutabakat muhtırası imzalanmıştı.

TSK Türk Ordusu Libya Türk Silahlı Kuvvetleri terörle mücadele TSK Libya Görev Grubu