Herzog'un Türkiye Gezisi Türk Yahudi Cemaatini Ziyaretiyle Sona Erdi: Ukrayna ve Türkiye İçin Duaya Katıldı

TAKİP ET

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'un Türkiye gezisi, İstanbul'da Türk Yahudi cemaati mensuplarını ziyaretiyle sona erdi.

2008 yılından bu yana bir İsrailli liderin Türkiye'ye yaptığı ilk ziyareti gerçekleştiren İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, dün AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

Erdoğan'la yaptığı ziyaretin ardından Herzog bugün İstanbul Galata'daki Neve Şalom Sinagogu'nu ziyaret ederek burada Türk Yahudi cemaatiyle bir araya geldi.

Herzog burada dindaşlarıyla birlikte Rus saldırılarından kaçan Ukraynalı mülteciler ile Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan geleneksel duaya iştirak etti. 

Sinagog'a girmeden önce konuşan Herzog "Erdoğan'a da söyledim, Orta Doğu‘daki farklı din mensuplarının barış içinde yaşayabileceğini ve yaşamımız gerektiğini anlattım. Benimle aynı fikirde olduğunu ondan duyduğuma sevindim. Bölgesel istikrarın özellikle önemli olduğu konusunda Cumhurbaşkanı da aynı düşünüyor. Tüm halklar ve dinler arasında bizi birleştiren şeyin güçlendirilmesi gerektiğini söylüyor. Ukrayna’da korkunç trajedi yaşanırken barış için böyle ortak düşünmemiz son derece önemli" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Türk Yahudileri Tarafından Kutsandı

Sinagog ziyaretinin ardından Herzog, Antalya Diplomasi Forumu'na katılmak üzere havalimanına gitti.

israil cumhurbaşkanı isaac herzog istanbul Neve Şalom dua türkiye ukrayna