Hesap Hatası Yapan Türkiye Kömür İşletmeleri 137.2 Milyon Lira Zarara Uğradı

TAKİP ET

Türkiye Kömür İşletmeleri, termik santrallerde fiyat güncelleme işlemi yaptı. Ancak hatalı hesap nedeniyle kurum 137.2 milyon lira zarara uğradı.

Sayıştay'ın TBMM'ye sunulan 2019 denetim raporunda, termik santral kurma şartlı rödövans sözleşmelerinde yıllar itibarıyla fiyat güncellenmesinde kullanılan üretici fiyat endeksinden (ÜFE) piyasa takas fiyatına (PTF) geçilmesi nedeniyle kurumun gelir kaybına uğradığı belirtildi. Önümüzdeki 30 yılda da kurumda çok daha fazla gelir kaybı oluşabileceği vurgulandı.

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, Sayıştay'ın tespitlerinin, TKİ'nin kasasının nasıl boşaltıldığının ve ne denli büyük gelir kayıpları yaşatıldığının acı bir örneği olduğunu vurgulayarak, “Bu sahaların işletmesini TKİ yapsa milyonlarca dolar kâr edecekken, büyük bir gelir kaybına sürüklenmiştir. Bunun adı soygun değil de nedir?” dedi.

Türkiye Kömür İşletmeleri tki zarar tki zarar Türkiye Kömür İşletmeleri zarar fiyat günelleme sayıştay sayıştay raporu tbmm tbmm kit kit komisyonu tbmm komisyon chp milletvekili deniz yavuzyılmaz chpli