Heybeliada'da Gece Saatlerinde Orman Yangını Çıktı

TAKİP ET

Heybeliada'da gece geç saatlerde orman yangını çıktı. Yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Heybeliada'nın ormanlık alanında dün gece 02.00 sıralarında yangın çıktı. Alevleri fark eden vatandaşlar durumu itfaiye ekiplerine bildirdi. Kısa sürede ormanlık alana gelen ekipler yangına müdahale etti. Maltepe ve Kartal’dan da gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alınabildi.

Çok geniş alana yayılmadan söndürülen yangının ardından soğutma çalışmaları başladı. Polis ekipleri ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı yangının çıkış nedenini öğrenmeye yönelik soruşturma başlattı.

Bir Haftada İkinci Yangın

Heybeliada'da 21 Ağutos tarihinde de yangın çıkmış, 3 ayrı yerden başlayan yangın güçlükle kontrol altına alınabilmişti. 4 uçak, 5 helikopter ve 5 arazöz ile müdahale edilen yangın sebebiyle 230 vatandaş tahliye edilmişti.

İstanbul Valiliğinden yangının kontrol altına alınmasına ilişkin yapılan açıklamada, "Saat 13.15'te Heybeliada Kuleli Köşk mevkisinde çıkan yangın, halkımızın gönüllü katılımı, güvenlik, itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekiplerince yapılan yoğun ve gayretli çalışmalar neticesinde saat 14.55 itibarıyla kontrol altına alınmıştır'' ifadelerine yer verilmişti.

 

 

heybeliada yangın orman söndürüldü gece ölü yaralı