Hibrit Savaş Nedir? Hibrit Saldırı Nasıl Yapılır? Hibrit Savaş Örnekleri

TAKİP ET

Hibrit Saldırılar, failin saldırıyı gerçekleştirmek için iki veya daha fazla türde aracı karıştırdığı bir tür siber saldırıdır.


Hibrit Savaş Yöntemleri


Tipik bir hibrit saldırı, sözlük saldırısı ile kaba kuvvet saldırısını birleştiren saldırıdır.

İlki, potansiyel olarak bilinen kimlik bilgisi eşleşmelerinin bir listesini (kelime listesi) içeren bir saldırıdır. İkincisi, olası her karşılaşmaya kaba kuvvet saldırısının uygulandığı bir saldırıdır.

Hibrit saldırının nasıl yürütüldüğüne dair bir örnek aşağıdaki gibidir. Bilgisayar korsanları (hackerlar), önceki olaylardan elde edilen ihlal edilmiş kullanıcı adları ve parolaların bir listesini kullanarak hedef kuruluştaki/kuruluşlardaki oturum açma alanlarına karşı basit bir eşleşme olarak tasarlanmış bir kimlik bilgisi doldurma saldırısını başlatır.

Bununla birlikte, saldırı, zaman içinde şifreleri en aza indirgemek için kullanıcı alışkanlıklarına yanıt olarak sayıların, sembollerin ve benzerlerinin eklenmesini otomatikleştirerek bilinenlerin daha fazla kombinasyonunu denemek için kaba kuvvet yönteminin kullanılmasıyla güçlendirilir.


Çağımızın Yeni Tehlikesi: Hibrit Savaş


Kimlik bilgilerine dayalı saldırılar, bilinen şifrelerin oturum açma alanlarına basit bir şekilde tıkılmasından çok daha karmaşık hale geldi. Artık çalınan bilinen parola kitaplıklarını, bu bilgilerin türevlerini kaba kuvvetle birleştirerek daha gelişmiş ve daha tehlikeli bir hibrit saldırıya dönüştürüyorlar.

Hibrit savaş, uluslararası savaş ve çatışma araştırmalarında ortaya çıkan bir kavramdır ve çok alanlı bir savaş yaklaşımının bir parçası olarak siber savaş gibi geleneksel olmayan yöntemlerin, açık düşmanlıklara girmeden bir rakibin eylemlerini bozmak ve devre dışı bırakmak için kullanılmasına atıfta bulunur.


Hibrit Savaş Örnekleri


Bu kavram oldukça yeni olmasına ve askeri literatürde yalnızca 2007'den beri tanınmasına rağmen, etkileri ve sonuçları genellikle manşetlerde yer almaktadır.

Rusya'nın hem Ukrayna hem de Kırım'daki eylemleri, İngiltere ve ABD'deki seçim müdahaleleri ve sosyal medya haber servislerine etkileri, bu yeni savaş biçiminin örnekleridir.


 

hibrit eğitim Hibrit hibrit hibrit savaş hibrit saldırı saldırı savaş soğuk savaş savaş gemisi savaş helikopteri bombalı saldırı Saldırı roketli saldırı kaba kuvvet siber siber kıta sahanlığı siber vatan siber güvenlik siber saldırı siber savaş egm emniye