Hilafet Çağrısı Yapıp İttihatçılara 'Hain' Demişti: Kâfirlere Hoşgörü Moşgörü Yok!

TAKİP ET

Daha önce hilafet çağrısı yapıp İttihatçılara "hain" diyen imamın sözleri tepki çekti.

Daha önce hilafet çağrısı yapan ve İttihatçılara "hain" diyen Ankara Melike Hatun Camii İmamı Halil Konakcı'nın İslam'da "hoşgörü moşgörü olmadığına" ilişkin bir vaazı ortaya çıktı. 

Mürteci İmamdan Hilafet Çağrısı: Biz O Makamı Geri İstiyoruz Arkadaş

Hilafet Çağrısı Yapan Mürteci İmam: Asıl Hain İttihatçılardır



Sosyal medyada yayılan vaaz kaydında Konakcı'nın şu ifadeleri kullandığı görülüyor.

"'İslam dini hoşgörü dini', bizi böyle sakıza çevirmek istediler, kafamızı yıkadılar, beynimizi yıkadılar! İmanımızdaki cihat ruhunu aldılar bizden böyle diye diye.

"Kâfire Hoşgörü Moşgörü Yok!"

Hoşgörü moşgörü yok! Kâfire hoşgörü falan yok! Ne zaman hoşgörü var? Müslüman olursa hoşgörü var. Ne zaman hoşgörü var? Kılıcımın altında itaat edip, haracını öderse hoşgörü var. Yok öyle yağma, bak ayet var, nereden uyduruyoruz bunları? 

'Hoşgörü, herkesle iyi geçin', ben neyin hoşgörüsünü yapacağım? Allah'a küfretmesini mi hoşgörüyle karşılayacağım? Hoşgörü dini ya benim dinim, Allah'a küfredecek, Allah'ın dinine, emirlerine aykırı hareket edecek, bu emirleri bozmak için çalışacak ben hoşgörü göstereceğim öyle mi? 

Peygamberlere küfredecekler, hakaret edecekler, bunu sanat adı altında yapacaklar, vazife adı altında yapacaklar, canı nasıl istiyorsa yapacaklar, ben de keriz gibi oturacağım buradan hoşgörü diyeceğim öyle mi? 

Başörtüsüne küfredecek, namaza küfredecek, sakala küfredecek ben de hoşgörü göstereceğim öyle mi?"
 

halil konakcı hilafet çağrısı ittihatçılara hain islamda hoşgörü yok kâfirlere yok