Hilary Kasırgası Meksika'yı Vurdu: 1 Kişi Hayatını Kaybetti

TAKİP ET

ABD'nin güneyinde etkili olan Hilary Kasırgası, Meksika'yı vurdu. Yaşanan sel felaketinde bir kişi sular altında kalarak hayatını kaybetti.

Meksika'nın Baja California Yarımadası ve ABD'nin California eyaletinin güneyini vuran ve tropikal fırtına seviyesine gerileyen Hilary Kasırgası, şiddetli yağış ve sellere yol açtı.

Meteoroloji uzmanları fırtınanın, 84 yıl sonra Güney California'yı vuran ilk tropikal fırtına olduğunu vurgularken, bölgede doğal afet nedeniyle şiddetli yağış, sel, toprak kaymaları ve elektrik kesintileri yaşandı.

ABD'de Kasırga Alarmı: OHAL İlan Edildi

Fırtınanın, bazı dağlık yerleşim yerlerinde metrekareye 15 kilogramın üzerinde yağışa sebep olduğu ve Güney California çöllerine düşen bir yıllık yağış miktarını bir günde bıraktığı belirtildi.

İlk olarak Meksika'nın Baja California eyaletine bağlı düşük nüfuslu Ensenada kentini vuran Hilary, ardından eyaletin Tijuana ve ABD’nin San Diego kentlerini etkisi altına aldı.

Meksika'nın Santa Rosalina kasabasında bir aracın taşan nehir sularına kapılması sonucu 1 kişinin boğulduğu açıklandı.

Mulege yerleşim bölgesinin Başkanı Edith Aguilar Villavicencio ise 4 kişinin arama kurtarma ekiplerince kurtarıldığını söyledi.

Ulusal Kasırga Merkezi, ABD'nin güneybatısına ilerleyen Hilary Kasırgası'nın tropikal fırtına seviyesine gerilediğini açıkladı.

kasırga hilary kasırgası abd meksika bir kişi öldü