Hindistan'da İğrenç Olay: Onlarca Erkek İki Kadına Tecavüz Edip Çıplak Bir Şekilde Sokakta Yürüttü

TAKİP ET

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki ücra bir bölgede iki aydır etnik şiddet olayları yaşanıyor.

Hindistan'ın kuzeydoğusundaki Manipur eyaletinde bir tarafından çıplak yürümeye zorlanan iki kadını gösteren bir video, sosyal medyada ortaya çıktıktan sonra büyük infial uyandırdı.

Hindu Meiteiler ve Hristiyan Kukiler arasında devam eden etnik çatışma giderek büyüyor. 

Manipur Polisi Çarşamba günü Twitter'da olayı "bir kaçırma, toplu tecavüz ve cinayet vakası" olarak nitelendirdi.

Yetkililer Perşembe günü dört kişinin tutuklandığını ve polis baskınlarının sürdüğünü söyledi. Reuters'in bildirdiğine göre yetkililer, bariz cinsel saldırıyla ilgili olarak üç düzineden fazla erkeği sorguluyor.

Rahatsız edici olması nedeniyle yayımlamayı tercih etmediğimiz, korkmuş iki kadının bir erkek kalabalığının arasından çıplak bir şekilde yürümeye zorlandığı görülüyor. Kadınlar, silah olarak uzun bastonlar veya sopalar sallayan bir grup erkekle çevriliyken cinsel saldırıya uğruyor.

Ancak işin daha da korkunç olan boyutu görüntülerin çekildikten iki ay sonra ortaya çıkması. Manipur'da devam eden etnik şiddet, 3 Mayıs'ta eyalet çapında internet kısıtlamalarına neden oldu.

Hindistan Başbakanı Narenda Modi, ilk kez eyaletteki duruma değinerek "Kalbim keder ve öfkeyle dolu. Manipur'daki olay herhangi bir sivil toplum için utanç vericidir.” dedi.

"Manipur'un kızlarının başına gelenler asla affedilemez" diyen Modi, "yasanın tüm gücüyle yoluna devam edeceğini" sözlerine ekledi.

Manipur'da 3 Mayıs'ta eyalet başkenti Imphal'da, çoğu Kuki kabilesinden binlerce öğrencinin, özel kabile statüsü için dilekçe veren çoğunluk Meitei etnik topluluğuna karşı düzenlenen mitinge katılmasının ardından çatışmalar çıktı. Diğer şeylerin yanı sıra, kabile statüsü, Meitei'nin arazi satın almasını ve hükümet işleri için daha fazla fırsat sağlamasını sağlayacaktı.

O zamandan beri 100'den fazla insan öldürüldü ve on binlerce kişi yerinden edildi.

Manipur polisi, videonun 4 Mayıs'ta eyaletin başkenti Imphal'a 24 kilometre uzaklıktaki Thoubal semtinde çekildiğini doğruladı.

BBC'nin haberinde göre videodaki kadınların bir akrabası, 18 Mayıs'ta olayla ilgili polise şikayette bulundu. Şikayette olay yerinde 3 kadın ve 2 erkek olmak üzere toplam 5 kişinin bulunduğu belirtildi.

Neredeyse bin kişilik silahlı bir grup, 4 Mayıs'ta B. Phainom köyüne baskın düzenledi ve geniş çaplı bir yağma yaşadnı. Baskında ormana koşan 5 kişilik grup polis tarafından kurtarıldı. Daha sonra bir çete, karakola götürülürken onları ele geçirdi.

Şikayete göre çete, gruptaki iki erkeği öldürdü ve kadınları kıyafetlerini çıkarmaya zorladı. 21 yaşındaki kadınlardan birinin "toplu tecavüze uğradığı", diğer ikisinin kaçmayı başardığı belirtildi.

Hindistan hükümeti videonun sosyal medyadan kaldırılması için platformlardan ricade bulunurken olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.

manipur şiddet tecavüz Kadına şiddet manipur olayları manipur etnik çatışma