Hindistan'da İktidar Partisi Üyesi, Gözaltında İşkence Görüntülerini Övünerek Paylaştı

TAKİP ET

Hindistan'da iktidarda olan BJP'nin bir üyesi, gözaltındaki bir grup Müslüman'a işkence edildiği anların görüntülerini övünerek paylaştı.

Gazete Duvar'ın BBC'den aktardığı habere göre Hindistan'ın iktidar partisi Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) bir üyesi, ülkede Müslüman bir gruba gözaltına işkence yapıldığı anların görüntülerini övünerek sosyal medyada paylaştı.

BJP üyesi Dr. Shalabh Mani Tripathi tarafından "Dövülenlere hediye" ifadeleriyle paylaşılan görüntülerde iki polisin bir grup erkeği dövdüğü görülüyor.

"Bu Benim Kardeşm ve Onu Dövüyorlar..."

Polisten dayak yiyen Müslümanlardan biri Hindistan'ın kuzeyinde bulunan Saharanpur şehrinde yaşıyor. İşkence gören şahsın kardeşi BBC'ye yaptığı açıklamada "Bu benim kardeşim ve onu dövüyorlar. Çığlıkları o kadar korkunç ki izleyemiyorum bile" dedi.

Hindistan'da Müslümanların Protestoları

Geçtiğimiz hafta iktidardaki BJP Sözcüsü Napur Sharma'nın Muhammed Peygamber hakkındaki kışkırtıcı sözlerinin ardından Müslümanlar sokaklara döküldü. BJP yönetimi Sharma'yı görevden alıp partinin tüm dinlere saygılı olduğuna ilişkin bir açıklama yaptı fakat protesto görüntüleri yatışmadığı gibi şiddetlendi.

Görüntülerde işkence gördüğü görülen kişilerin de aralarında bulunduğu 30 kişi gözatlına alındı. 

hindistan bjp iktidar partisi üyesi gözaltında işkence videosunu övünerek paylaştı