Hindistan'daki G20 Liderler Zirvesi Başladı

TAKİP ET

Hindistan'ın ev sahipliğindeki 18'inci G20 Liderler Zirvesi, resmi karşılama töreniyle başladı.

Hindistan'ın ev sahipliğindeki 18'inci G20 Liderler Zirvesi, resmi karşılama töreniyle başladı. 

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Bharat Mandapam Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki törende zirveye katılan liderleri tek tek karşılayarak fotoğraf çektirdi.

Küresel Ekonomik Reformlar Ele Alınacak

Küresel ekonomik üretimin yüzde 85'ini ve dünya ticaretinin yüzde 75'ini temsil eden, dünya nüfusunun üçte ikisini kapsayan G20 ülkelerinin liderleri, bu yılki üç oturumluk toplantıda kapsamlı küresel ekonomik reformları ele alacak.

Bu yıl ilk kez "dönem başkanlığı" heyecanını yaşayan Hindistan'ın zirvede yeşil kalkınma, hızlandırılmış/kapsayıcı ve dirençli büyüme, sürdürülebilir kalkınma hedeflerinde hızlandırılmış ilerleme, teknolojik dönüşüm ve dijital kamu altyapısı, 21. yüzyıl için çok taraflı kurumlar, kadın liderliğinde kalkınma gibi konuları öne çıkarması bekleniyor.

Ayrıca sürdürülebilir kalkınmanın yanı sıra gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki farkların azaltılması konusu da toplantıda gündeme getirilecek.

Hindistan'ın bir yılı aşkın dönem başkanlığında G20'de, çok taraflı kuruluşlardan gelişmekte olan ülkelere daha fazla borç, uluslararası borç yapısında reforma gitme, kripto para düzenlemeleri, enerji ve gıda güvenliğinde jeopolitik belirsizliklerin etkisi gibi konular ele alınacak.

Putin ve Şi Cinping G20 Zirvesi'ne Katılmayacak

Rus Diktatörü ve Soykırımcı ÇKP Diktatörü Katılmadı

Eli kanlı Rus diktatörü Vladimir Putin ve soykırımcı ÇKP diktatörü Şi Cinping ise Hindistan'da düzenlenen G20 Liderler Zirvesi'ne katılım göstermedi.

Çin'i Başbakan Li Çiang, Rusya'yı ise Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov temsil edecek.

Rus Diktatörü Putin, G20 Zirvesine Katılmayacak

ÇKP Diktatörü Şi Cinping de G-20'ye Katılmayacak

 

hindistan g20 g20 liderler zirvesi putin erdoğan şi cinping