Hindistan'ın Biharşerif Bölgesindeki Bir Cami, Aşırılıkçı Hindular Tarafından Kundaklandı

TAKİP ET

Hindistan'daki Bihar eyaletinin Nalanda ilçesindeki bir cami, Ram Navami kutlamaları sırasında Hindu eylemciler tarafından ateşe verildi.

Hindistan'daki Bihar eyaletinin Nalanda ilçesindeki bir cami, Ram Navami kutlamaları sırasında Hindu eylemciler tarafından ateşe verildi.

Cuma günü yaşanan olayda, caminin yanı sıra Müslümanlara ait evler ve iş yerleri de saldırıya uğradı. Caminin imamı, caminin korunaksız olduğunu öğrenen "Hindutva yanlısı" kalabalığın saldırdığını söyledi.

Olay, Hospital Road’dan Baba Maniram Ka Akhada’ya giden “Shobha Yatra” adlı Hindu geçidinin iki grup arasında çatışmaya girdiği yerde başladı. Burada önemli bir Müslüman topluluğu bulunduğu kaydedilirken, Hindutva yanlısı çetelerek camiye doğru ilerleyerek camiyi taşlamaya başladı. Caminin imamı da taşlardan yaralandı.

Caminin İmamı, “Cami yaklaşık 500 metre ileride insanlar arasında bir çatışma yaşandı. Caminin etrafındaki her şey normaldi. Cami bir virajda yer alıyor ve çevresinde Müslüman topluluğu yok. Caminin ıssız olduğunu öğrenince, Hindutva kalabalığı saldırdı” diye açıklama yaptı.

Ayrıca, caminin yakınındaki bir Müslüman iş adamına ait City Palace oteli de kundakladı. Ek olarak, bloktaki birçok araba ateşe verildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre 8-10 Müslüman’a ait işletme kundaklandı.

Kaynak: prabhatkhabar.com

hindistan bihar biharşerif nalanda hindu hindutva ram navami