Hindistan, Kanada'yı 'Terörist Sığınağı' Olarak Nitelendirdi

TAKİP ET

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, Kanada için ''Teröristler, aşırılıkçılar ve organize suçlar için güvenli bir sığınak.'' ifadelerini kullandı.

Kanada ile Hindistan arasındaki diplomatik kriz derinleşmeye devam ediyor.

Kanada'nın Hindistan'ı, Kanada topraklarında ayrılıkçı Sih eylemciye düzenlenen suikastte parmağı olmakla suçladıktan sonra iki ülke arasındaki diplomatik kriz büyümeye devam ediyor. Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, Kanada'yı 'terörist sığınağı' olarak nitelerken, aynı zamanda Hindistan, Kanadalılar için vize başvurularını askıya aldı.

'Kanada Terörisler İçin Güvenli Bir Sığınak' Dendi ve Vize İşlemleri Askıya Alındı

Hindistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Arindam Bagchi, gazetecilere yaptığı açıklamada Kanada'yı teröre destek vermekle suçlayıp Kanada'nın teröristler için iyi bir sığınak olduğunu söyledi. Bagchi, "Eğer itibar sorunları ve zararlarını konuşuyorsak, bu konuda endişelenmesi gereken ülkenin Kanada olduğunu düşünüyorum ve teröristler, aşırılıkçılar ve organize suçlar için güvenli bir sığınak olarak büyüyen itibarıyla Kanada olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalar, Hindistan'ın ülkedeki diplomatlarının karşı karşıya olduğu "güvenlik tehditleri" nedeniyle Kanada vatandaşlarının vize başvurularını askıya almasının ardından geldi.

Kriz Nasıl Başladı?

Hindistan ve Kanada ilişkileri, Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun Haziran ayında Sih ayrılıkçı aktivist Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesinin arkasında Hindistan'ın olabileceği yönündeki açıklamalarının ardından kötüleşti.

Hindistan, Kanada Başbakanının bu iddialarını "saçma olarak nitelendirip" reddetti ve Kanada'nın bu suçlamaları desteklemek için "spesifik bilgi vermediğini" söyledi. Hindistan hükümeti, Sih'in Khalistan adı verilecek ve Hindistan'ın Punjab eyaletinin bir parçası olacak ayrı bir Sih vatanı yaratmayı amaçladığını fakat Kanada'nın bu konuda sessiz kaldığını uzun süredir dile getiriyor.

hindistan kanada terör sığınağı diplomatik kriz