Hindistan'da Maocu Silahlı Gruplarla Ordu Çatıştı: 5 Asker Öldü

TAKİP ET

Hindistan'da Maocu silahlı gruplarla Hindistan ordusu arasında çıkan çatışmada 5 asker hayatını kaybetti.

Mepa News'in aktardığına göre; Hindistan'da Maocu silahlı gruplarla Hindistan ordusu arasında çıkan çatışmada 5 askerin öldüğü bildirildi.

Hindistan emniyetinden yapılan açıklamada, ülkenin doğusunda bulunan Çatisgarh eyaletinde Moacu gruplara yönelik düzenlenen operasyonlar sırasında çatışma yaşandı.

Yüzlerce polisin ve paramiliter askeri unsurun katıldığı operasyonda, çıkan çatışma sonucu 5 asker hayatını kaybederken, 12 güvenlik personeli de yaralandı. Bir Maocu silahlı militanın da ölü olarak ele geçirildiği iddia edildi. Öte yandan, Hindistan devlet radyosu All India, çatışma sonrasında 20 askerin kaybolduğunu aktardı.

Ülkenin doğusunda Çinli komünist lider Mao'nun takipçileri olduklarını belirten gerilla grupları, 40 yıldan fazla bir süredir Hindistan hükumetine karşı silahlı faaliyetlerde bulunuyor. Bu çatışmalarda 2000 yılından bu yana 10 bin kişinin öldüğü kaydedildi.

hindistan maocu gruplar gerillalar ordu çatışma doğusu çıktı 5 asker öldü hayatını kaybetti yaralılar kayıp askerler kayboldu all india çatisgarh mao çinli lider komünist lider