Hindistan'ın Sağlık Sistemi Çöktü: Pfizer, 70 Milyon Dolarlık İlaç Bağışlayacak

TAKİP ET

Amerikan ilaç firması Pfizer, Çin virüsü salgınında sağlık sistemi çöken Hindistan'a en az 70 milyon dolarlık (yaklaşık 580 milyon Türk Lirası) ilaç bağışlayacaklarını duyurdu. Ayrıca Pfizer'in, Çin virüsü aşılarının da gönderilmesi için Hindistan'la hızlandırılmış bir onay süreci için görüştüğü açıklandı.

Vaka ve ölü sayılarının çığırından çıktığı Hindistan'da, 12 gündür peş peşe 300 binden fazla günlük vaka tespit ediliyor. Hindistan Sağlık Bakanlığından bu sabah yapılan açıklamaya göre ülkede, son bir günde 368 bin 147 yeni vaka kaydedildiği ve 3 bin 417 kişinin de öldüğü bildirildi.

Ülkedeki toplam vaka sayısı 19,93 milyona ulaşırken ölü sayısı ise 218 bin 959 oldu. Uzmanlar, yaklaşık 1,4 milyar nüfusu olan ülkede, vaka sayılarına ilişkin gerçek verilerin açıklananların beş ila 10 katı olabileceğini söylüyor.

Hindistan'daki hastaneler ve krematoryumlar dolarken oksijen sıkıntısı da devam ediyor. Hâlihazırda en az 11 bölgede yerel yönetim kararlarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş durumda. Ancak Başbakan Narendra Modi'nin hükûmeti, ekonomik gerekçeleri öne sürerek ulusal çapta bir sokağa çıkma kısıtlamasına karşı çıkıyor. Buna mukabelen kalabalıklar eşliğinde "lebalep" seçim mitingleri düzenleyen ve dinî festivallere izin veren Başbakan Modi, eyalet seçimlerinde ağır bir yenilgi aldı.

Hindistan Çin virüsü koronavirüs salgın pandemi sağlık sistemi sağlık sistemi çöktü Pfizer ilaç yardımı Pfizer ilaç bağışı Pfizer aşı Narendra Modi