Hiranur Vakfı'nda Çocuk İstismarı Davasına Yayın Yasağı Getirildi

TAKİP ET

Davanın ilk duruşması, bugün Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nda görüldü.

İsmailağa örgütüne bağlı mürteci Hiranur Vakfı'nın elebaşı Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G'yi 6 yaşında 'evlendirmesi' ve H.K.G.'nin yıllarca cinsel istismara maruz kalmasına ilişkin davanın ilk duruşması, bugün Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’nda görüldü.

Mahkeme, tutuklu sanıklar Kadir İstekli ve Yusuf Ziya Gümüşel’in tutukluluk hallerinin devamına karar verdi ve savunmalarını hazırlamaları için süre verdi.

Heyet, ‘dosya kapsamı, suçun niteliği ve mağdurun talimat mahkemesi aracılığıyla alınan beyan içeriği dikkate alınarak’ H.K.G.’nin yeniden dinlenmesine yönelik talebi reddetti.

H.K.G.’nin kardeşlerinin tanık olarak dinlenmesi için zorla getirme kararı veren heyet, bir sonraki duruşmanın 27 Şubat saat 9.30’da görülmesine hükmetti.

Birgün'den Havva Gümüşkaya'nın haberine göre, 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 10.30’da başlayan duruşmayı takip etmek için adliyeye girmek isteyen basın mensuplarına izin verilmedi. Bunun üzerinde adliye girişinde kargaşa yaşanınca basın mensuplarının adliyeye girişine izin verildi.

Sanık Yusuf Ziya Gümüşel ve Kadir İstekli duruşma salonunda hazır bulunurken sanık Fatma Gümüşel ise mazeret bildirerek sağlık sorunları gerekçesiyle duruşmaya katılmadı. 

Davada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, davaya ilişkin şimdiye kadar yeterli girişimde bulunmamakla eleştirilen AKP istibdadının erkindeki Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dışındaki tüm kurumların müdahillik taleplerini reddetti.

Mahkeme, sanık avukatlarının taleplerinin ardından 'yayın yasağı' ve 'kapalı duruşma' kararı aldı.

hiranur vakfı çocuk istismarı kadir istekli yusuf ziya gümüşel yayın yasağı