Hiranur Vakfı Skandalında İddianameyi Yazan Savcının Görev Yeri Değiştirildi

TAKİP ET

Gazeteci Timur Soykan, Hiranur Vakfı skandalında iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş'in görev yerinin değiştirildiğini belirtti.

İsmailağa örgütüne bağlı mürteci Hiranur Vakfı'nın elebaşı Yusuf Ziya Gümüşel'in 6 yaşındaki H.K.G.'yi 29 yaşındaki Kadir İstekli'yle evlendirdiğini ortaya çıkartan BirGün yazarı Timur Soykan, skandala ilişkin iddianameyi hazırlayan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yerinin değiştirildiğini yazdı.

Soykan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Tarikatın karanlık kuşatması sürerken H.K.G.’nin yaşadıklarıyla ilgili iddianameyi yazan İstanbul Anadolu Adliyesi Savcısı Ercan Ateş’in görev yeri değiştirildi. Ercan Ateş, başka bir savcıda iki yıl bekleyen soruşturmayı iddianameye dönüştürmüştü. Ercan Ateş, aile suçlarıyla ilgili savcılık bürosundan genel soruşturma bürosuna atandı. Bu bir terfi ya da tenzili rütbe değil ancak istek dışı yapılmış bir görevlendirme. Yargı çevresindeki söylentilere göre; Ercan Ateş, H.K.G.’nin suç duyurusuyla ilgili soruşturmada başsavcı vekiline haber vermediği için bu görevlendirme yapıldı.”

hiranur vakfı hiranur vakfı da istismar çocuk istismarı savcı timur soykan yusuf ziya gümüşel kadir istekli