Hırsızlığın Küçüğü Büyüğü Yoktur: Gözlük Çalan Norveçli Parti Lideri İstifa Etti

TAKİP ET

Kızıl Parti Başkanı Björnar Moxnes, Oslo Havalimanı'ndan güneş gözlüğü çaldığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Politico haber sitesinin aktardığına göre, Kızıl Parti'nin lideri Mox Moxnes, dün yaptığı Facebook paylaşımında, 16 Haziran'da Oslo Havalimanı'nda bulunan bir mağazadan gözlük çalma olayını kabul ederek istifa ettiğini duyurdu.

Moxnes'in sosyal medya paylaşımında, "Birçok kişi bana bu kadar aptalca bir şeyi nasıl yapabildiğimi sordu. Geçen haftalarda bunu kendime ben de defalarca sordum. Makul bir açıklamam yok." ifadeleri yer aldı.

Kızıl Parti Ulusal Yürütme Komitesi de dün aldığı bir kararla, Mox Moxnes'in 11 yıldır üstlendiği parti liderliği görevini, 2024'e kadar Marie Sneve Martinussen'e devretme kararı aldığını duyurdu.

Martinussen ise yaptığı açıklamada, hem söz konusu hırsızlık olayını hem de haberlerdeki yanlış bilgilendirmeyi eleştirerek, olayın başından beri doğru bilgilerin verilmediğini savundu.

Ne Olmuştu?

Moxnes, Gardermoen kentinde, Oslo Havalimanı'ndaki mağazadan parasını ödemediği pahalı bir gözlükle ayrıldığının anlaşılması üzerine hırsızlıktan gözaltına alınmıştı.

Norveçli siyasetçi, gözlüğü "yanlışlıkla" aldığını iddia etse de polis, Moxnes'e hırsızlıktan 3 bin Norveç kronu ceza kesmişti.

Kamuoyunda bazı çevrelerin polislerin olaya fazla tepki verdiğini düşünmesine ilişkin Moxnes, polislerin işlerini yaptığını ancak bunun utanç verici bir deneyim olduğunu belirtmişti.

Mox Moxnes norveç Gözlük çalmak