Hırvatistan, Rusya ve Ukrayna Arasında Çatışma Çıkarsa NATO'daki Askerlerini Geri Çekecek

TAKİP ET

Hırvat Cumhurbaşkanı Milanovic, Rusya ve Ukrayna arasında çatışma çıkması durumunda Hırvatistan'ın NATO'daki askerlerini geri çekeceğini duyurdu.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal tehdidi git gide artarken, Hırvat Cumhurbaşkanı Milanovic, ulusal televizyonda yayınlanan konuşmasında ülkesinin olası bir çatışma durumunda NATO gücü olarak Doğu Avrupa'da bulunan Hırvatistan askerlerini geri çekeceğini duyurdu.

Milanovic, "Hırvatistan, çatışma olması durumunda asker göndermeyecek. Aksine tüm askerlerini geri çekecek" dedi. 


"Bu Konuyla Hiçbir İlgimiz Yok ve Olmayacak"


Milanovic, "NATO’nun askeri gücünü artırdığını ve bazı istihbarat gemileri gönderdiğine yönelik açıklamaları yakından takip ediyorum. Bu konuyla hiçbir ilgimiz yok ve olmayacak. Bunu sizlere garanti ederim. Hırvatistan, çatışma olması durumunda bölgeye asker göndermeyecek. Aksine son Hırvat askerine kadar tüm birliklerini (NATO'dan) geri çekecek" ifadelerini kullandı. 

Milanovic, durumun hiçbir şekilde Ukrayna veya Rusya ile ilgili olmadığını vurgulayarak “olanların tamamen ABD'nin iç politikasının dinamikleriyle ve ABD Başkanı Joe Biden ile onun yönetimi ile ilişkili olduğunu” dile getirdi. 

Hırvatistan nato ukrayna rusya çatışma rus işgali hırvat cumhurbaşkanı milanovic nato askerleri