Hırvatistan: Türkiye, Suriye'de Olduğu Gibi Afganistan Konusunda da AB'ye Destek Olacaktır

TAKİP ET

Hırvatistan İçişleri Bakanı Bozinovic, ''Türkiye, Suriye'de olduğu gibi Afganistan konusunda da AB'ye destek olacaktır' dedi.

Hırvatistan İçişleri Bakanı Davor Bozinovic, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlediği basın toplantısında, Afganistan'da yaşanan gelişmeler ve Belarus sınırındaki göç krizi meselelerine değindi.

Türkiye'nin yasa dışı yollardan girişleri engelleme konusunda 'Avrupa'ya çok yardımcı olduğunu' söyleyen Bozinovic, "Türkiye, Suriye'de olduğu gibi Afganistan konusunda da AB'ye destek olacaktır. Türkiye AB'nin ortağıdır ve öyle kalmalıdır" dedi.

"AB Yeniden Göç Kriziyle Karşı Karşıya Kalmamalı"

Avrupa Birliği'nin (AB) yeniden 2015'teki gibi bir 'göçmen kriziyle karşı karşı kalmaması gerektiğini' ifade eden Bozinovic, AB'nin, göçmenleri siyasi baskı aracı olarak kullanan Belarus yönetimini kınadığını vurguladı. Bu durumun AB üyesi ülkeler için kabul edilemez olduğunu belirten Bakan, Belarus'un bu tutumundan en çok Litvanya, Letonya ve Polonya'nın etkilendiğini dile getirdi.

Bozinovic, gelecek hafta AB üyesi ülkelerin temsilcilerinin katılımıyla Afganistan'daki krize dair toplantı düzenleneceğini belirterek "Dün AB içişleri bakanları ile yaptığımız toplantıda göçmenlerin Avrupa ülkelerinin sınırlarına dayandığı 2015'teki senaryonun tekrarlanmaması gerektiği konusunda uzlaştık. Zira bu ne AB ne de göçmenlerin geldiği ülkeler için çözüm yolu olabilir" şeklinde konuşmuştu.

hırvatistan davor bozinovic açıklama göç göçmen suriye'de olduğu gibi afganistan türkiye ab'ye destek olacaktır ab avrupa birliği