Hırvatistan'da Eski Başbakan Sanader'e 8 Yıl Hapis Cezası

TAKİP ET

Hırvatistan'ın eski Başbakanı Ivo Sanader, kamu şirketlerinden kendi partisi HDZ'ye yasa dışı şekilde kaynak aktarma suçundan 8 yıl hapis cezası aldı.

Ülke tarihindeki en büyük yolsuzluk hadiselerinden biri olan olayda Hırvatistan'ın eski Başbakanı Ivo Sanader, bir pazarlama firması aracılığıyla kamu şirketlerinden kendi partisi HDZ'ye yasa dışı şekilde kaynak aktarmaktan 8 yıl hapis cezası aldı.

Hırvatistan devlet televizyonunda yer alan haberlere göre, Zagrep'te görülen davanın yargıcı, Ivo Sanader'in suç işlemek için örgüt kurduğunu ve görevi kötüye kullanarak yasa dışı mali anlaşmaları örtbas ettiğini ifade etti.

Karar, 2016'da yeniden başlanan aynı davanın tekrar görülmesi sonrası alınırken Sanader, 2013'te 9 yıl hapis cezasına çarptırılmış ancak Yüksek Mahkeme, kararı usul gerekçesiyle iptal etmişti.

2003-2009 yıllarında başbakan olarak görev yapan ve daha önce de farklı davalarda rüşvet almak, görevi kötüye kullanmak, haksız kazanç elde etmek ve yolsuzluk yapmak suçlarından hüküm giyen Sanader, yolsuzluk ve rüşvet suçlamalarını redderek kararı temyize götüreceğini ifade etti.

zagrep hırvatistan eski başbakan hapis cezası aldı temyize gidecek yolsuzluk rüşvet yasadışı örgüt yüksek mahkeme yolsuzluk davası 8 yıl hapis cezası aldı ıvo sanader hdz partisi hırvatlar dünyadan haberler günc