Hitler'in Eşyalarının Satılmasına Tepki: Milyonların Katledilmesinin Etiket Fiyatı Olmamalı

TAKİP ET

Adolf Hitler'in Nazi dönemine ait eşyalarının satıldığı açık artırma Yahudi karşıtlığıyla mücadele etmek için kurulan İftira Karşıtı Komisyonu (ADC) Başkanı Dvir Abramovich tarafından kınandı.

Yahudi Soykırımıyla hafızalara kazınan Adolf Hitler’in kişisel eşyaları açık artırmada satıldı. Sigara tabakası, tarak, el aynası, ayakkabı fırçası gibi eşyaların satışa sunulduğu açık artırma Avustralya’da Yahudi karşıtlığıyla mücadele etmek için kurulan İftira Karşıtı Komisyonu (ADC) Başkanı Dvir Abramovich'in tepkisini çekti.

Hitler’e ait Nazi sembollü gamalı haç ve kartal kabartmalarının işlendiği metal sigara tabakasını 29 bin, tarağın 19 bin, el aynasının 15 bin, sos tabağının 11 bin 500, ayakkabı fırçasının 13 bin dolara satıldığı artırmada toplam 87 bin 500 dolar (700 bin 420TL) kazanılmasına “Hitler bugün yaşıyor olsaydı, JB Askeri Antikalara teşekkür eder ve korkunç ticaretini alkışlardı. Mirasının Avustralya’da yaygınlaşması ve tanıtılması hoşuna giderdi. Milyonların katledilmesi ve insanlıktan çıkarılması bir etiket fiyatına sahip olmamalıdır” diyen Abramovich artırmanın sorumlularını kınadı.

Avustralya’nın Perth kentindeki Morley bölgesinde bulunan JB Askeri Antikalar müzayede evinin düzenlediği artırmanın tepki çekmesi sonucu JB Askeri Antikaların sahibi Jamey Blewitt, müzayede evi olarak politik bir duruş sergilemediğini, bunun sadece bir iş olduğunu ifade etti. Blewitt, “Birçok insanın bu parçaları iğrenç bulduğunun farkındayız. Tarihte iyi şeyler olduğu gibi kötü şeyler de var” dedi.

hitler adolf yahudi nazi eşya açık artırma satış dvir abrahamovich